Sahan alueen ”kylä” sai kunniaa

0
Jokipuistosta on muodostunut paitsi lähiasukkaiden, yleisesti paimiolaisten arvostama yhteinen olohuone.

PAIMIO Varsinais-Suomen kylätoiminnan pääjuhla eli maakunnallinen kyläpäivä 2021 järjestettiin Salon Hajalassa sunnuntaina. Siellä julkistettiin paitsi vuoden kylä, myös kunnia- ja erityismainintoja, ja jälkimmäisen sai Paimion Sahan alueen kylä.

– Hakemuksen lähettänyt Aikuisten Olohuone ry haastoi hienosti miettimään, mikä oikeastaan on kylä. Paimiossa Sahan Seudun alue oli sahan loppumisen jälkeen 1986 pitkään hylättynä. Kaupunki päätti kuitenkin vuonna 2011 kunnostaa alueen Jokipuiston virkistysalueeksi, kertoo kyläasiamies Tauno Linkoranta .

Sittemmin alueesta on tullut keskeinen kokoontumis- ja virkistyspaikka. Siellä voi kuntoilla ja ulkoilla ja yhdistykset järjestävät siellä tapahtumia. Olennainen osa aluetta on naapuruston hieno pientalomiljöö, jossa vanhoja omakotitaloja ja huviloita on kunnostettu pieteetillä. Myös Joulukujana tunnettu Postinkuja kuuluu alueeseen, samoin kuin Työväentalo Isku, jota on kunnostettu Tapahtumatalo Iskuksi.

Aikuisten Olohuone ry:n puheenjohtaja Irmelin Isokoski kertoo, että hakemuksessa kerrottiin niin alueen historiasta kuin viime vuosien uusista tuulista.

– Sahan Seudun alue on uudenlainen kehittyvä aktiivinen kyläalue jossa viihdytään, kuvaili Isokoski hakemuksessa.

Jokipuiston virkistysalueesta on muodostunut keskeinen kokoontumis- ja virkistyspaikka kaikille paimiolaisille ja erikoisesti alueen väelle, joka aktiivisesti ulkoilee ja tapaa tuttuja ja ystäviä alueella.

– Sahan seudusta on muodostunut viihtyisä keidas kaupungissamme.

Aikuisten Olohuone ry. on perustettu vuonna 2017. Jäseniä on runsaat 200. Toiminta on järjestetty siten, että siinä huomioidaan ikääntyneen väestön aktivointia sekä tämän ryhmän sosiaalista ja fyysistä toimintakykyä. Yhdistyksen toiminta on sitoutumatonta.