Satu Simeliuksesta Sauvon uusi kunnanjohtaja

0
Voitto isossa virkavaalissa ja kaunis kukkakimppu. Äänestyksen jälkeen Satu Simelius kuunteli valtuutettujen evästyksiä tarkalla korvalla. Samalla hän vakuutti kunnanjohtajan rooliin astuttuaan irtautuvansa täysin puoluepolitiikasta.

SAUVO

Valtiotieden maisteri Satu Simelius on Sauvon uusi kunnanjohtaja. Hän siirtyy Sauvon kunnan ylimmäksi virkamieheksi Maahanmuuttoviraston ylitarkastajan vakanssilta.

Viime vuodet Simelius on toiminut myös Sauvon kunnanhallituksen puheenjohtajana, minkä seikan jotkut valtuutetuista lukivat hänelle eduksi, jotkut haitaksi. Simelius on johtanut Sauvon hallituksessa puhetta keskustan mandaatilla.

Sauvon kunnanvaltuusto valitsi uuden kunnanjohtajan tänään 26. heinäkuuta suljetun lippuäänestyksen myötä äänin 11–10.

Niukasti hopeasijalle jäi SDP-taustainen Juuso Alatalo , jonka nimesivät äänestystä edeltäneessä keskustelussa suosikikseen muun muassa SDP:n Kenneth Finnholm , vasemmistoliiton Marko Pekkarinen ja kokoomuksen Erkki Paaskunta .

Suljetun lippuäänestyksen halusi perussuomalaisten Silvia Koski . Kuntalain mukaan kuntajohtajan valinnassa mennään suljettuun lippuäänestykseen, jos yksikin valtuutettu niin vaatii.

Jos oletetaan, että Simelius sai äänestyksessä taakseen kaikki oman puolueensa keskustan valtuutetut, sai hän lisäksi yhteensä kolme ääntä muista valtuustoryhmistä.

Äänestystä edeltäneessä keskustelussa Simeliuksen valinnan puolesta puhui vain keskustan Perttu Laaksonen , tosin sitäkin ponnekkaammin..

Kokoomus asettui ilmeisesti enimmäkseen Alatalon taakse. Vasemmistoliitolla ei kuulemma ollut asiasta ryhmäpäätöstä. SDP:ssä oli luultavasti runsaastikin Alatalo-sympatioita.

Perussuomalaiset puolestaan pysyivät vaitonaisina – lukuun ottamatta esitystä äänestystavasta.

Tuore kunnanjohtaja Satu Simelius oli valinnastaan iloinen, mutta myönsi jännittäneensä melko lailla asian käsittelyn aikana.

– Sykemittarikin lakkasi kriittisillä hetkillä toimimasta, kertoi hän tuoreeltaan.

Simelius kertoi arvelleensa jo etukäteen, että äänestyksestä tulee tiukka.

– Tuumin, että yksi ääni ratkaisee, suuntaan tai toiseen. Ja niin myös kävi.

Lisää vastavalitun kunnanjohtajan mietteitä ensi perjantain Kunnallislehdessä.