Sauvon koronatartuntalukuja korjattiin alaspäin

0

Sauvossa on THL:n ilmoittamia koronatartuntalukuja korjattu kahdella alaspäin. Korjausten jälkeen näyttää siltä, että Sauvossa on kahden viimeisen viikon aikana havaittu kaksi koronatartuntaa.

Paimiossa kahden viimeisen viikon ajalla on tartuntoja ollut 4, tällä viikolla tiistaina on ollut yksi uusi tartunta. Kaarinassa kahdessa viikossa tartuntoja on ollut kymmenen.

Suomessa kirjattiin tänään perjantaina 216 uutta koronavirustartuntaa. Varsinais-Suomessa niistä oli 20. Uusia tartuntoja todettiin 15 Turussa, kolme Raisiossa, kaksi Kaarinassa ja yksi Laitilassa ja Paraisilla. Sauvon osalta tartuntatilastoja siis korjattiin kahdella alaspäin.

Maakunnassa on nyt todettu yhteensä 10 207 koronatartuntaa.

THL:n mukaan tartuntamäärät Turussa ovat olleet nousussa juhannuksen jälkeen. Siksi suosituksia käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskin käytöstä on edelleen erittäin tärkeää noudattaa.

Huonontunut tautitilanne näkyy myös terveyspalveluiden ruuhkautumisena. Tartuntoja todetaan tällä hetkellä etenkin 20-30 -vuotiaissa nuorissa aikuisissa. Huolena on erityisesti viruksen delta-variantti, joka on tavallista tartuttavampi.

Koronatilanne Varsinais-Suomessa on vaikeutunut nopeasti, minkä vuoksi alueellinen koronakoordinaatioryhmä piti tänään ylimääräisen kokouksen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueen heikentyneestä tilanteesta kertoo erityisesti tartunnanjäljityksen vaikeutuminen ja tartunnanlähteiden laajeneminen. Valtaosa tartunnoista on lähipiiristä ja ulkomailta saatuja tartuntoja. Ulkomaisista tartunnoista suuri osa on peräisin suomalaisten matkailijatartunnoista.

Varsinais-Suomen alue on edelleen perusvaiheessa, mutta vaara siirtyä takaisin kiihtymisvaiheeseen on suuri. Se tarkoittaisi paluuta myös tiukempiin rajoituksiin.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä tarkastelee epidemiatilannetta seuraavan kerran viimeistään ensi viikon torstaina 8.7.