Uusi päiväkoti valmiina kun koulu alkaa

0
Uudessa päiväkodissa on tilaa 60:lle lapselle.

SAUVO

Sauvon uudessa päiväkodissa tuoksuu uudelta. Viime viikolla viimeisiä kynnyslistoja asennettiin paikoilleen ja pihatyöt ulkona olivat päässeet jo hyvään malliin.

­– Aikataulussa ollaan ja työt ovat edenneet hyvin. Enää loppukiri, niin sitten on valmista, Varpe Oy:n vastaava työnjohtaja rakennusmestari Ville Hållfast sanoo.

Kuluneella viikolla sovittiin sisäpuolisten viimeistelytöiden aikataulu ja rakennus luovutettiin osittain tilaajalle.

Ulko- ja pihatöiden on tarkoitus valmistua elokuun ensimmäisellä viikolla.

– Kalusteet toimitetaan heinäkuun lopussa ja päiväkoti otetaan käyttöön samaan aikaan kun koulu alkaa, Sauvon kunnan tekninen johtaja Jari Ukkonen vahvistaa.

Kaiken keskiössä käyttäjät

Uuden Hakkiskodon tilat ovat tehty 60:lle lapselle. Kolme eri tilaa kolmelle eri ryhmälle ja jokaiselle oma sisäänkäynti. Tilojen suunnittelussa on kuunneltu ensisijaisesti käyttäjiä.

– Kuraeteiseen on käyttäjien toiveesta rakennettu tilaa saappaille, vaatteille ja niiden kuivatukseen myös, Ukkonen kertoo.

Isosta käytävästä pääsee jaettaviin yhteistiloihin, lepohuoneisiin, ryhmätiloihin, pienryhmähuoneisiin ja henkilökunnan tiloihin sekä keittiöön.

– Jokaisella kotialueella on omat lepohuoneet ja wc-tilat ryhmä- ja pienryhmätilojen lisäksi. Koillissiivessä sijaitsevat muun muassa henkilökunnan sosiaalitilat keittiö, Hållfast esittelee.

Suunnittelussa on ensisijaisesti ajateltu lapsia ja tilankäyttöä. Wc-tilojen pesualtaat ovat pienten käyttäjien korkeudella ja lepohuoneissa on kaapeista vedettävät kerrossängyt.

– Toistaiseksi täällä ei ole käynyt kuin yksittäisiä henkilökunnan jäseniä. Henkilökuntaa on osallistettu suunnitteluun ja korona aikana esittelytilaisuudet on järjestetty etäyhteyksiä hyödyntäen. Toistaiseksi on ollut tyytyväistä porukkaa, muutamia ehdotuksia ja parannusehdotuksia on matkan varrella tullut ja suunnittelijat ja urakoitsijat ovat ehdotukset hyvin ottaneet toimitettavaksi, Ukkonen kertoo.