PaiHa nousi viime hetken voittoon Eurassa

0
PaiHan maaleista vastasivat Juho Koivunen (vas.) ja Waltteri Saaristo.

PAIMIO, JALKAPALLO

Paimion Hakan miesten edustusjoukkue matkusti lauantaina Euraan paikallisen Euran Pallon vieraaksi. PaiHa voitti tasaisen ottelun viime hetken maalillaan lukemin 1-2.

Voitolla Haka jatkaa nelosen kärjessä, ero toisena oleviin Liedon Palloon ja RaiFuun kasvoi 4 pisteeseen. Seuraavan kerran Haka taistelee pisteistä lauantaina 14.8 kotikentällä Littoisten Työväen Urheilijoita vastaan.

Hankala lähtökohdat

Lähtökohdat otteluun olivat paimiolaisittain vaikeat, sillä PaiHalla oli pitkä lista poissaoloja. Edellisen pelin kokoonpanoon nähden poissa olivat Leevi Sahlström, Lauri Kinnunen ja Mika Ojala sekä lisäksi pienestä loukkaantumisesta kärsivä Sebastian Fingerroos.

Haka sai apuja ikämiesjoukkueesta, kun edelleen kovassa kunnossa oleva joukkueen ex-kapteeni Miikka Länsimies tuli auttamaan joukkuetta. Kyseessä on 9. kausi, kun Länsimies on esiintynyt PaiHan paidassa.

Haka sai Euran komeassa urheilukeskuksessa vastaansa nuoren, mutta muutamalla konkarilla vahvistetun kotijoukkueen. Lisävahvistuksena euralaisilla oli äänekäs kotiyleisö.

Ensimmäisellä jaksolla Haka sai kovan myötätuulen puolelleen ja pääsi vyöryttämään hyökkäyksiä euralaisten maalille. Kotijoukkue sai kuitenkin tukittua keskikentän ja ohjasi Hakan hyökkäykset laidoille sekä iski vastahyökkäyksin.

PaiHa pääsi rakentamaan enemmän maalipaikkoja, mutta vedot suuntautuivat ohi. Euralaiset olivat myös hyvin pelissä mukana, mutta jälleen kerran loistavan ottelun pelannut Otto Viitakangas piti maalinsa koskemattomana.

Ottelun avausmaali nähtiin 37. minuutilla kun Fredrik Kuokkanen antoi omalta alueelta pitkän ja tarkan ristipallon. Loistava syöttö tavoitti tällä kertaa vasempana hyökkääjänä pelanneen Waltteri Saariston, joka viimeisteli vuorenvarmasti pallon vasempaan etukulmaan ja vei Hakan johtoon. Samoissa numeroissa siirryttiin tauolle.

Hakalla peräti 18 kulmapotkua

Toisella jakson alussa PaiHa oli aktiivisempi osapuoli ja pääsi vyöryttämään hyökkäyksiään toinen toisensa perään. Vaarallisista tilanteista huolimatta palloa ei saatu maaliin.

67. minuutin pelin jälkeen koko pelin kuumana käyneellä EuPan maalivahti Santeri Männistöllä keitti yli ja hänet poistettiin kentältä suoralla punaisella kortilla jälkitilanteessa tapahtuneen tönimisen jälkeen. Kuten usein käy, alivoimalla pelannut EuPa koki kentältäpoiston jälkeen heräämisen ja sai ottelun hallintaansa. EuPa vyörytti hyökkäyksiä kerta toisensa perään Hakan puolustusalueelle.

EuPa sai kahteen otteeseen vapaapotkun hyvästä paikasta, ja kertaalleen pallo kävi kulmapotkun jälkeen tolpassa. Lopulta 84. minuutin pelin jälkeen EuPa sai ansaitun tasoituksen.

Pitkän hyökkäyksen jälkeen PaiHa-kapteenina toiminut Kuokkanen kaatoi epäonnisesti Samuel Nurmen rangaistusalueella ja pallo vietiin 11. metriin. Euralaisten kapteeni Antti-Pekka Ruohola ei erehtynyt ja laittoi pallon oikeaan kulmaan.

PaiHa haki hanakasti voittomaalia, mutta pallo ei tuntunut menemään mistään sisään. Pitkään näytti, että numerot tasataan. Toisen puoliajalla nähtiin 7 pelaajavaihtoa ja kotijoukkueen kentältäpoistosta johtuen ottelussa tuli paljon lisäaikaa.

Peräti 18 kulmapotkua ottelussa saanut PaiHa pääsi ratkaisemaan ottelun viimeisellä mahdollisella hetkellä hyödyntäen siten tuomarin antaman lisäajan.

Ajassa 90+5 minuuttia Veeti Laine antoi pitkän kulmapotkun taka-alueelle, Aatos Määttänen jatkoi pallon 16-alueen kulmalle, josta Juho Koivunen pääsi vetämään kovalla vasurilla pallon verkkoon. Viimehetken taisteluvoitto PaiHalle lukemin 1-2.

Penkiltä peliä pelaajavalmentajan ominaisuudessa johtanut Mika Ojala kertoi pelin jälkeen, että ”Juho Koivusen upea voittomaali yliajalla toi esiin sen, miten paljon tässä joukkueessa on tahtoa ja sydäntä mukana, olemme henkisesti iso joukkue”.

Päävalmentaja Petar Obradovic kehui vastustajaa ja omiaan sekä kertoi olevansa ylpeä siitä, että oma joukkue halusi loppuun asti hakea voittoa.

Matti Uotila