PaiHa voitti kotonaan ja lennähti sarjakärkeen: PaiHa–TuWe 4-0 (1-0)

0
Veeti Laine varmisti hattutempullaan PaiHan voiton ja nousi samalla maalipörssin kärkeen.

JALKAPALLO, Paimio

Paimion Hakan miesten edustusjoukkue kohtasi lauantaina vuosien tauon jälkeen Turun Weikot. Edellinen kohtaaminen kaudella 2017 päättyi 0–0 tasapeliin.

Haka voitti viime lauantain ottelun ja nousi voittonsa myötä Nelosen kärkisijalle.

Ottelun alussa vierasjoukkue TuWe tuntui olevan paremmin hereillä. Vieraat pitivät enemmän palloa ja saivat rakennettua tukun hyökkäyksiä PaiHan maalille. PaiHa-puolustus Murto-Kuokkanen-Määttänen-Saaristo onnistui kuitenkin pitämään turkulaiset poissa maalinteosta, ja lopuista vastasi hyvän pelin Hakan maalilla pelannut Otto Viitakangas .

Lopulta PaiHa pääsi peliin mukaan. 35 minuutin kohdalla Haka rakensi nopean hyökkäyksen oikealta laidalta. Leevi Sahlström pelasi pallon keskelle, ja PaiHa-kapteeni Mika Ojalan kova vasemman jalan kuti oikeaan alakulmaan vei kotijoukkueen 1–0 johtoon. Vieraat yrittivät vielä tiukasti tasoitusta, mutta tauolle mentiin noissa lukemissa.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen puolikkaan ensimmäisen vartin aikana, jolloin yleisö sai todistaa nuoren Veeti Laineen showta.

Vasta 16-vuotias Laine viimeisteli hattutempun ja nousi samalla nelosen maalipörssin jaetulle kärkisijalle.

Laineen maaliputki alkoi 52 minuutilla, kun Daniel Hörkkö syötti Laineen läpi, kova laukaus muutti suuntaa puolustajasta ja päätyi verkon perukoille. Vain 7 minuuttia edellisestä, ja tällä kertaa PaiHa-kapteeni Ojala vapautti syötöllään Laineen maalintekoon rangaistusalueen vasemmalta puolelta.

Loppulukemat 4–0 syntyivät, kun oikealta laidalta hyvän nousun tehnyt Lauri Kinnunen antoi kovan matalan keskityksen, jonka Laine jatkoi vuoren varmasti verkon perukoille.

Ottelun jälkeen PaiHa-kapteeni Mika Ojala kiitteli omiaan:

– Avauspuoliaika oli alkuun vähän hermostunutta, mutta peli oli kuitenkin koko ajan meidän kontrollissa. Avausmaali helpotti ja vapautti meidän tekemistä, ja toisella puoliajalla lukemat olisivat voineet olla paljon isommatkin.

Ojala näki, että koko joukkueen tekeminen ja itseluottamus on tällä hetkellä korkealla tasolla, ja kaikki pystyvät täyttämään ruutunsa myös penkiltä.

Päävalmentaja ”Obra” onkin saanut luotua ryhmään hyvän, motivoituneen ilmapiirin. Myös harjoittelu on laadukasta.

– Todella tärkeää on myös se, että monet PaiHan omista kasvateista ovat kehittyneet kauden aikana. Sitä on ollut hieno seurata.

Lisäksi kapteeni Ojala kiitteli reilusti yli 200 hengen kotiyleisöä kannustuksesta ja tuesta:

– Sitä tarvitaan myös jatkossa, kun pelit ja panokset kovenevat.

Haka nyt siis lohkon kärkisijalla. Kahden pisteen päässä niskaan hengittävät jaetulla kakkossijalla olevat Liedon Pallo ja RaiFu.

PaiHan pelit jatkuvat lauantaina 7.8 Euran pallon vieraana. Seuraavan kerran PaiHa pelaa kotiyleisön edessä lauantaina 14. elokuuta Littoisten Työväen Urheilijoita vastaan.