PaiHan miesten edustukselle neljäs voitto putkeen

0
PaiHan Daniel Hörkkö avasi maalitilinsä tämän kauden osalta ja osui heti kahdesti.

JALKAPALLO PaiHan kausi miesten Nelosessa jatkui lauantaina kotiottelulla Littoisten Työväen Urheilijoita vastaan. PaiHan kokoonpanossa nähtiin taas pieniä muutoksia.

Tällä kertaa poissa kokoonpanosta oli pienistä kolhuista kärsineet Miikka Länsimies ja Leevi Sahlström , lisäksi varoitustilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa oli Juho Koivune n. Kausina 2018-2020 PaiHaa edustanut Justus Peltoluhta teki paluun vihreään paitaan ja A-junioreista joukkueen avuksi saapui Severi Seikkula .

Haka sai ottelussa unelmastartin, kun neljän peliminuutin jälkeen Veeti Laine vapautti Daniel Hörkön maalipaikkaan. Hörkkö viimeisteli rangaistusalueen rajalta pallon hienolla laukauksella oikeaan yläkulmaan ja lukemiksi 1-0.

Hakan hyvä ote jatkui ja joukkue sai rakennettua muutaman maalipaikan lisää. Tulosta syntyi saman kaksikon toimesta jälleen 22 minuutin kohdalla: Veeti Laine ampui kovan laukauksen kohti LTU:n maalia ja Daniel Hörkkö pääsi viimeistelemään paluupallosta ottelun toisen osumansa tällä kertaa maalin edustalta.

Hakan hyvän startin jälkeen vieraat pääsivät paremmin peliin mukaan ja kotijoukkueen meno hyytyi hetkellisesti. Juuri ennen taukoa LTU pääsi jo aivan maaliviivalle asti, kun kulmapotkun jälkitilanteesta pallo jäi pyörimään PaiHan maalin edustalle. Tolppa, hyvä tuuri ja puolustaja Casper Fingerroos estivät LTU:n kavennuksen.

Toisen jakson alussa LTU osoitti, että 2-0 tilanteesta huolimatta joukkue oli valmis taistelemaan pisteistä. Vieraat hakivat vaihtojen kautta tuoreita jalkoja kentälle, mutta PaiHan puolustus Saaristo-Murto-Määttänen-Fingerroos tylsytti vieraiden hyökkäykset. Puoli tuntia ennen loppua kotijoukkue vaihtoi kentälle kapteeni Mika Ojalan ja samalla kentälle saatiin aimo annos juonikkuutta ja vaarallisuutta.

75 minuutin pelin jälkeen vaihto tuotti tulosta, kun Ojala antoi pitkän syötön oikeaan laitaan ja vapautti Lauri Kinnusen ja Veeti Laineen nopeaan vastahyökkäykseen. Ikinuori Lauri Kinnunen toimitti kovan syötön maalin edustalle ja Laineella oli helppo työ sijoittaa kauden kahdeksas osumansa sisään.

4-0 loppulukemat syntyivät 85. peliminuutilla, kun paikan avauskokoonpanossa lunastanut Otso Milan riisti pallon vastustajan rangaistusalueella ja sijoitti pelivälineen hallitusti takakulmaan. Ottelun lopussa nähtiin vielä yhden uuden PaiHa-kasvatin debyytti, kun 16-vuotias Severi Seikkula pääsi pelaamaan ensiminuutit miesten joukkueessa.

Pelin rakentamisessa parannettavaa


Päävalmentaja Petar Obradovic oli tyytyväinen voittoon, mutta näki joukkueen pelaamisessa vielä paljon kehitettävää.

– Liian usein jouduttiin rakentamaan hyökkäyksiä kaukaa omalta alueelta. Pelin rakentamisen suhteen pitää tehdä vielä töitä.

Kolme pistettä kuitenkin lämmitti valmentajan mieltä ja ”Obra” näki myös paljon hyviä suorituksia.

– Oli hienoa, että Daniel Hörkkö sai maalitilin avattua. Myös Otto Viitakangas PaiHan maalilla hoiti harvat tilanteet erittäin varmasti. Lisäksi Justus Peltoluhta teki vahvan debyytin joukkueessa, hän kommentoi.

Haka pitää edelleen hallussaan Nelosen kärkipaikkaa. Eroa toisena olevaan Liedon Palloon on neljä pistettä, viiden pisteen päähän kolmospaikalle on kivunnut FC Eurajoki. Seuraavan kerran Haka tavoittelee pisteitä perjantaina 20.8 Raision Kerttulan nurmella RaiFun vieraana.