Paimiossa ja Sauvossa useita perheensisäisiä tartuntoja

0
Alkuviikolla Paimiossa altistui koronavirukselle kaksi koululuokkaa, yksi päiväkotiryhmä ja yksi iltapäiväkerhoryhmä. Kuvituskuva SSS/Minna Määttäinen

Torstaina Varsinais-Suomeen kirjattiin uusia koronavirustartuntoja 70. Koko Suomessa todettiin 650 uutta tartuntaa. Eniten uusia tartuntoja kirjattiin Turkuun 31 kappaletta ja Kaarinaan kuusi. Paimioon ja Sauvoon ei uusia tartuntoja torstaina kirjattu.

Paimiossa ja Sauvossa on ollut tämän ja viime viikon aikana useita tartuntoja, ja monet näistä ovat olleet perheen sisäisiä tartuntoja.

– Valtaviruksena oleva deltavariantti on huomattavasti tarttuvampi kuin aikaisemmat virusvariantit ja perheenjäseniltä ja lähipiiristä saadut tartunnat ovat tällä hetkellä yleisiä, Paimion-Sauvon terveyskeskuksen johtava ylilääkäri Nora Hagelberg kertoo.

Alkuviikolla Paimiossa altistui koronavirukselle kaksi koululuokkaa, yksi päiväkotiryhmä ja yksi iltapäiväkerhoryhmä.

– Heidät on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin, Hagelberg sanoo.

Myös Paimiossa Kymppi-salilla ja Museomäellä järjestetyssä ulkoilmakonsertissa on voinut altistua koronavirukselle. Kymppi-salilla keskiviikkona 18. elokuuta kello 16–17.30 ja ulkoilmakonsertissa torstaina 19.8. kello 18.30-20.30 olleita ihmisiä kehotetaan tarkkailemaan oireitaan. Pienistäkin koronavirustartuntaan viittaavista oireista on syytä hakeutua koronavirustestiin. Testiajan voi varata terveyskeskuksen ajanvarausnumerosta 02 4746202 arkisin klo 8-15.30.

ARTIKKELIN TIETOJA KORJATTU 27.8.: Museomäellä järjestetyllä konsertilla ei ollut mitään tekemistä Paimion kesäteatterin kanssa.