Piikkiöläinen Langh Tech palkittiin rohkeudesta ja kekseliäisyydestä

0
Kuvassa torstaina palkitut Langh Tech Oy:n Eero Pajunen (vas.), CH-Bioforce Oy:n liiketoimintajohtaja, perustajaosakas Sebastian von Schoultz, CH-Bioforce Oy:n toimitusjohtaja Petri Tolonen, Raisio Oyj:n johtaja Mikko Lindqvist ja palkinnot jakanut Turku Science Park Oy:n va. toimitusjohtaja Tom Palenius.

Rikkipesureita laivoihin kehittävä Langh Tech Oy Ab palkittiin Brave Move -palkinnolla. Yrityspalkintojen saajat julkistettiin torstaiaamuna Turun Eurooppa-foorumin Talouspäivän yhteydessä. Tuttuun tapaan palkinnot jaettiin kolmessa eri kategoriassa: Brave Move, Born Global ja Growht in Sight.

Brave Move -kategoriassa palkinto annetaan yritykselle, joka ei pelkää rikkoa rajoja, vaan kekseliäästi ja päämäärätietoisesti uudistaa toimintaansa. Tuomariston mukaan jatkuva kehittäminen, asiakkaiden erilaisten vaatimusten huomioiminen ja toimiviksi todetut ratkaisut ovat tuoneet piikkiöläiselle perheyritykselle aseman yhtenä alan merkittävimmistä toimijoista maailmalla. Yhtiön oma rikkipesuri on tällä hetkellä käytössä tai myytynä jo yli 100 laivaan, minkä lisäksi 38 laivassa on käytössä kilpailijan ratkaisuja täydentäviä järjestelmiä.

– Langh Tech on erinomainen ja menestyksekäs esimerkki siitä, miten rohkeasti innovoiden voi raivata itselleen merkittävän aseman kansainvälisillä markkinoilla, omiin vahvuuksiin tukeutuen ja niitä edelleen kehittäen. Samalla Langh Tech on meille arvokas esimerkki siitä, miten pieni Suomi voi tuottaa ratkaisuja globaaleihin haasteisiin, tiedotteessa todetaan.

Entrepreneurial Spirit of Turku -yrityspalkinnot jaettiin tänä vuonna 18:nnen kerran. Born Global -palkinto myönnettiin CH-Bioforce Oy:lle, joka on kehittänyt täysin uudenlaisen tavan käsitellä biomassaa. Growth in Sight -kategoriassa palkittiin elintarvikkeistaan tuttu Raisio Oyj, joka on viime vuosien aikana uudistunut voimakkaasti.