Sauvon uusi kunnanvaltuusto järjestäytyi – Lue hallituksen, lautakuntien ja kuntayhtymien edustajat

0
Sauvon uusi valtuusto poikkeaa vanhasta ainakin siten, että viime viikolla vanhan valtuuston viimeisessä kokouksessa juuri kukaan ei käyttänyt maskia, mutta tällä viikolla uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa (kuva) melkein kaikki. Mitä se sitten merkinneekin.

SAUVO

Sauvon uusi kunnanvaltuusto piti järjestäytymiskokouksensa Sauvon Seuralassa viime maanantaina. Kokouksen esityslistalla oli lähinnä henkilövalintoja.

Kunnanhallituksen ja lautakuntien puheenjohtajuudet ynnä muut henkilövalinnat joudutaan aina uuden valtuustokauden alkaessa vahvistamaan ennen kuin varsinainen valtuustotyö voi alkaa.

Valinnat sujuivat kokouksessa kitkattomasti ja hyvässä hengessä noudattaen puolueiden kunnallisjärjestöjen keskinäisiä sopimuksia.

Paikkajako pohjautuu alkukesän kuntavaalitulokseen.

Paaskunta-Kiviranta -akseli

Sauvon kunnanvaltuuston ykköspuheenjohtajana jatkaa odotetusti kokoomuksen Erkki Paaskunta.

Valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin keskustan Touko Kankaanranta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Niko Reponen (vas.).

Kunnanhallituksen johtoon – ehkä kunnan keskeisimmälle luottamushenkilöpaikalle – valittiin pitkän linjan päättäjä ja kuntapoliitikko, kansanedustaja Esko Kiviranta (kesk.). Hän korvaa kyseisessä tehtävässä Sauvon uudeksi kunnanjohtajaksi valitun Satu Simeliuksen.

Kunnanhallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Silvia Koski (ps.).

Kunnanhallituksen varsinaisiksi jäseniksi uunituore valtuusto valitsi Kivirannan ja Kosken ohella Perttu Laaksosen (kesk.), Pirita Huuhkan (kesk.), Mari Lehtikankare-Toivosen (kok.), Johan Söderholmin (kok.) ja Kenneth Finnholmin (sd.).

Maanantain valtuustokokouksessa kokoomus ja kristillisdemokraatit ilmoittivat muodostaneensa yhteisen kok./kd .-valtuustoryhmän, joten Lehtikankare-Toivonen ja Söderholm edustavat kunnanhallituksessa samalla myös kyseistä tuoretta koalitiota.

Kokoomus sai alkukesän kuntavaaleissa Sauvon kunnanvaltuustoon viisi valtuutettua. Kristillisdemokraatit jäivät kokonaan vaille valtuustopaikkaa. Eli jonkinlaista – ei välttämättä kovin helposti avautuvaa – vaalimatematiikkaa on valjastettu käyttöön.

Muut puheenjohtajat ja kunnan edustajat

Lautakuntien puheenjohtajapaikat jakautuivat Sauvossa seuraavasti:

Tekninen- ja ympäristölautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Ismo Anttalainen (kesk.).

Sivistyslautakuntaa johtaa jatkossa Jaana Elo (kesk.).

Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Jaakko Kivisaari (kesk.).

Tarkastuslautakuntaa johtaa 31.7.2022 asti Atte Paloniemi (kok/kd) ja sen jälkeen saman valtuustoryhmän Juha Vähä-Kurki .

Sauvon kunnan edustajiksi Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymän hallitukseen valittiin Perttu Laaksonen (vpj. kesk.), Erkki Paaskunta (kok./kd.), Päivi Louhi-Paasonen (ps.) ja Eeva-Kaarina Sundberg (sd.).

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuustoon valittiin Sauvon kunnan edustajiksi Saila Loikas (kesk.) ja Juha Vähä-Kurki (kok./kd.).

Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän valtuuston jäseneksi valittiin Risto Ervelä (kesk.) ja

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan jäsenenä Sauvoa edustaa Laura Hannula (vihr.).

Edustajaksi Varsinais-Suomen liiton edustajainkokoukseen valittiin Perttu Laaksonen (kesk.) ja käräjäoikeuden lautamieheksi Juuso Rihko (kesk.).