Sauvon uusi visuaalinen ilme on tyylikkään kutsuva

0
Lippakioskin likat. Marika Karulinna (vas.) ja Elli Sainio ovat paiskineet ahkerasti töitä Sauvon kunnan uuden visuaalisen ilmeen ja imagon muovaamiseksi ja ovat kovasti tyytyväisiä Noora Sallasmaan summaamaan lopputulokseen. Syksyä kohti mentäessä Sauvon torin kesäilme alkaa olla jo varsin pirteä.

SAUVO

– Vaikka Sauvo sijaitsee lähellä Suomen suurimpia kaupunkikeskuksia, on se onnistunut säilyttämään pikkupaikkamaisuutensa ja laadukkaat peruspalvelut. Rikkaan maaseudun ja kauniin luonnonläheisyyden. Nämä ovat ominaisuuksia, jotka tekevät Sauvosta erityisen ja uniikin.

Tällaisena näkee nykyisen kotikuntansa kymmenisen vuotta Sauvossa asunut muotoilija Noora Sallasmaa . Sellaisena hän haluaa esitellä Sauvon muillekin.

Sallasmaa on Sauvon kunnan uuden visuaalisen ilmeen suunnittelija.

Sauvon uunituoreet verkkosivut korostavat kunnan merellisyyttä ja kuntalaisten arjen helppoutta. Arkea on monenlaista, mutta onhan Sauvo ympäristönä mutkaton, vakaa ja turvallinen.

Sauvon kunnan sivistysjohtajana kaksi vuotta sitten aloittanut Elli Sainio sai heti paikkakunnalle tultuaan yhdeksi työnkuvansa osa-alueeksi kunnan viestinnän ja markkinoinnin kehittämisen.

Vuosi sitten elokuussa Sauvon kunnanhallitus hyväksyi kunnan viestintäsuunnitelman. Ensimmäiselle jaksolle asetettuja toimenpiteitä olivat kunnan verkkosivujen uudistaminen ja kunnan visuaalisen ilmeen yhtenäistäminen eli graafisen ilmeen uudistusprojekti.

Sitä työtä on tehty antaumuksella. Nyt se on saatu päätökseen.

– Ne hyvät puolet, joita halusimme erityisesti korostaa, ovat yhteisöllisyys ja pienen kunnan ketteryys. Sekä luonnonkauneus niin maalla, merellä kuin ilmassa, Sainio sanoo.

– Kunnan tehtävänä on tarjota asukkailleen laadukkaita palveluita, mutta myös mahdollistaa unelmien toteuttaminen Sauvossa.

Paikkakunnalla on aikaisemminkin aloitettu monta hyväksi mainostettua markkinointisuunnitelmaa ja viestintäkampanjaa. Yhtenäinen, visuaaliseen ilmeeseen kietoutunut punainen lanka on kuitenkin jäänyt toistaiseksi kateisiin, ainakin osittain.

Onko se nyt löytynyt?

Kenties, kenties. Pikaisellakin tarkastelulla ”uuden merellisen Sauvon” visuaalinen ilme näyttää tyylikkäältä ja raikkaalta.

Vaikka kyse on perimmältään kuntamarkkinoinnista ja imagon luomisesta ei viesti tunnu imelältä tai falskilta. Onhan Sauvo oikeastikin hieno, luonnonkaunis kunta.

Projektiin nivoutuvalla kunnan uudella nettisivustolla on tosin ripaus mainosmaisuutta ja jokunen turhalta tuntuva, hieman kliseinenkin sananparsi.

Entä miksi tähän kaikkeen on ryhdytty?

Sauvon kunnan viestinnän missiona on lisätä Sauvon tunnettavuutta ja houkuttelevuutta asuinpaikkana. Lisää väkeä kaivataan.

– Kunnassa uskotaan vahvasti siihen, että tavoitteellisella ja pitkäjänteisellä työllä Sauvosta voidaan onnistua luomaan ilmiö, kertoo Sauvon kunta uudistuneeseen kuntaimagoon liittyvässä tiedotteessaan.

Verkkosivujen teknisen toteutuksen osaamista työryhmään tuonut Sauvon kunnan ympäristösihteeri Marika Karulinna muistuttaa, että tietoliikenneyhteyksien ansiosta etätyöskentely ja moderni elämä maalla on nykyisin paitsi mahdollista jopa vaivatonta.

Projektin lähtökohtana oli kehittää ilme, joka kertoo houkuttelevasti kunnan merellisestä sijainnista Suomen etelärannikolla.

Siinä on onnistuttu hyvin.