Silvia Koski Sauvosta lähtee puheenjohtajakisaan: Tavoitteena perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtajuus

0
Silvia Koski.

PAIMIO

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Silvia Koski Sauvosta lähtee tavoittelemaan puolueensa kolmannen varapuheenjohtajan paikkaa Seinäjoen puoluekokouksessa.

Koski johtaa Varsinais-Suomen Perussuomalaisia toista vuotta ja on ollut neljä vuotta Kaarinan Seudun Perussuomalaisten puheenjohtajana.

Kesän kuntavaaleissa Koski valittiin kolmannelle kaudelle Sauvon kunnanvaltuustoon kunnan toiseksi suurimmalla äänimäärällä.

Koski on koulutukseltaan musiikin maisteri ja musiikkipedagogi ja on tehnyt aktiivisesti työtä kulttuuripolitiikan edistämiseksi puolueessa. Viime vuonna julkaistu puolueen ensimmäinen Media- ja kulttuuripoliittinen ohjelma on osittain Kosken käsialaa.

– En alun perin edes ajatellut lähteväni kisaan mukaan, mutta jonkin aikaa pohdittuani ja kannustusta saatuani päätin lähteä tuomaan erilaisen vaihtoehdon muiden ehdokkaiden joukkoon, Koski sanoo.

– En lähde kisaamaan ketään vastaan, sillä arvostan suuresti paikkaa tavoittelevia suosittuja kansanedustajia ja muita ehdokkaita. Näen kuitenkin hyväksi, että puheenjohtajistossa olisi edustusta myös eduskuntaryhmän ulkopuolelta, Koski sanoo.

– Mielestäni puolue tarvitsee omien kärkiteemojensa lisäksi uutta profiloitumista. Yhteiskunnan moniin alueisiin positiivisesti vaikuttava kulttuuripolitiikka voisi olla uusi ja puolueeltamme odottamatonkin avaus.

Koski katsoo, että esimerkiksi tapahtuma- ja kulttuurialaa on kohdeltu todella epäreilusti.

– Ymmärrän täysin sieltä kuuluvan turhautumisen ja hädän. Haluan nostaa näitä asioita enemmän esiin myös politiikassa ja vaikuttaa siihen, että perussuomalaiset nähdään tulevaisuudessa kulttuurimyönteisenä puolueena.