Työttömyys laskee ja avoimia työpaikkoja oli tuplamäärä – Katso uusimmat tiedot Paimiosta ja lähikunnista

0
Ravitsemusalalla työpaikkoja on ollut auki tuplasti viime vuoteen verrattuna, kertoo Työllisyyskatsaus. Ravintola-ala kärsii koko maassa jopa tuhansien työntekijöiden puutteesta. Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska.

Paimion työttömyysaste oli heinäkuussa 6,9. Kesän lukema on palautunut jo lähelle kaupungin normaalia tasoa ennen koronapandemiaa. Heinäkuussa 2019 työttömyysaste oli 5,2.

Työttömyyden aleneminen johtuu lomautettujen määrän vähenemisestä, kertoo tiistaina julkaistu Varsinais-Suomen Työllisyyskatsaus. Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä väheni 1 700 henkilöllä, samalla työttömien työnhakijoiden määrä tosin kasvoi 200 henkilöllä. Tilanne oli samankaltainen myös muualla Suomessa, kertoo tiistaina julkaistu Varsinais-Suomen Työllisyyskatsaus.

Lomautetut lasketaan työttömiksi Työllisyyskatsauksissa.

TYÖTTÖMIEN määrä oli vuoden takaista pienempi kaikkien Suomen Ely-keskusten alueilla. Muutos perustui juuri lomautettujen määrän romahdukseen.

Maakunnan korkein työttömyysaste oli Turussa (15,3) ja toiseksi korkein Salossa (11,8). Pienin työttömyysaste oli Ruskolla, 5,4 prosenttia, ja toiseksi pienin Sauvossa, 5,6 prosenttia.

Paimiossa oli heinäkuussa noin 350 työtöntä. Heistä lomautettujen osuus oli 50.

TYÖTTÖMIEN MÄÄRÄ väheni voimakkaasti eri ryhmissä Varsinais-Suomessa. Nuorten, miesten ja naisten, ikääntyneiden ja maahanmuuttajataustaisten työttömyys laski. Ainoana poikkeuksena on pitkäaikaistyöttömyys, joka kasvoi yli 40 prosentilla eli yhteensä 2 300 henkilöllä.

Paimiossa pitkäaikaistyöttömiä oli heinäkuussa 57. Se on 30 enemmän kuin vuosi sitten, vaikka pitkäaikaistyöttömyyden kasvuvauhti on hidastunut kesällä, kertoo Työllisyyskatsaus.

PAIMIOSSA tilastoitiin avoimia työpaikkoja vuosi sitten heinäkuussa 37. Tämän vuoden heinäkuussa Ely-keskus laski avoimien työpaikkojen määräksi 108.

Turun seutukunnassa avoimia työpaikkoja oli heinäkuussa 4 500, kun vuosi sitten lukema jäi 2 400:aan.

Työpaikkojen kirjo ja myös työsuhteiden pituus on näissä listauksissa hyvin laaja.

Heinäkuussa avoimia työpaikkoja oli koko Varsinais-Suomessa yli 70 prosenttia enemmän vuodentakaiseen verrattuna.

Kuluvana vuonna työvoiman kysyntä on ollut vilkasta lähes kaikilla aloilla. Eniten paikkoja on ollut auki rakennusalan tehtävissä, jossa työvoiman kysyntä on yli tuplaantunut verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen.

Myös esimerkiksi teollisuudessa, majoitus­ ja ravitsemusalalla, sote-sektorilla sekä siivousalan tehtävissä on paikkoja ollut yli tuplasti viime vuoteen verrattuna, kertoo Työllisyyskatsaus.