Arolalle yökultaa, Väätäjälle hopeaa

0
D20-sarjassa kilpaileva Milja Väätäjä nappasi SM-hopeaa. Arkistokuva.

Paimion Rastin Topias Arola oli H20-sarjan nopein ja taitavin, kun yösuunnistuksen SM-mitaleista kamppailtiin lauantai-iltana Haminassa. Kultaa irtosi 8,4 kilometrin kilpailussa minuutin ja sekunnin erolla Kouvolan Suunnistajien Akseli Virtaseen .

Nopeinta vauhtia aloittanut Arola tippui virheen myötä hetkeksi ykköstilalta, mutta vahva jälkipuolisko nosti hänet tukevasti lopulliselle kärkisijalle. Suoritukseensa hän ei ollut aivan tyytyväinen.

– Useampikin koukku tuli, niistä olisi saanut aika paljon nipistettyä. Muuten välissä oli oikein hyvää pätkää. Ja kisahan oli hieno ja vaikea, summasi Arola.

D20-sarjassa Milja Väätäjä oli vahvasti mukana kultataistelussa, mutta ei pystynyt lopulta uhkaamaan ykköstilaa. SM-hopeaa silti irtosi hänen omien sanojensa mukaan perussuorituksella.

– Vähän tuli virhettä, mutta homma oli silti aika hyvin hallussa. Tämä ei enää ollut aivan kauden pääkilpailuja, joten oli hauskaa kisata vähän rennommalla otteella. Fyysisesti ei ollut ihan vahvan tuntuista, sanoi Väätäjä.

Niin sanottujen seniorisarjojen puolella Inga Dambe otti D35-sarjassa jälleen omansa pokaten SM-kultaa. Damben suoritus oli täysin suvereeni, sillä voittomarginaali oli 6,7 kilometrin matkalla lähes täsmälleen kymmenen minuuttia. Seuraavaksi parhaana PR-suunnistajana Eija Sipponen sijoittui D55-sarjan 12:nneksi.

Pääsarjoissakin kymmenen parhaan plakettisijat olivat melko lähellä. Toni Saari sai hyvän yömenon päälle ja ylsi miesten 11,7 kilometrin kisassa 12:nneksi. Naisten D21-sarjassa Ina Westerlund oli 15:s.

Antti Veijalainen