Elämys Ämmi saamassa jatkajan

0
Elämys Ämmissä on viime vuosina päässyt nauttimaan muun muassa erilaisista virkistyspalveluista.

Majoitus- ja erilaisia virkistyspalveluja Sauvossa tarjoava Elämys Ämmi on saamassa jatkajan toiminnalleen. Yrittäjäpariskunta Sanna Katajainen ja Timo Sippo ovat keskustelleet kesän ja alkusyksyn aikana viiden jatkajaehdokkaan kanssa ja keskustelut ovat edenneet nyt siihen vaiheeseen, jossa yrityksellä on yksi selkeä vaihtoehto tulevaisuuden varalle.

Mitään ei ole silti vielä allekirjoitettu.

– Voi sanoa, että olemme ainakin hyvin toiveikkaita, että Elämys Ämmin toiminta jatkuu myös ensi vuonna. Nyt olemme keskusteluissa aika pitkällä yhden yrityksen jatkamisesta kiinnostuneen kanssa, mutta toki olemme valmiita keskustelemaan edelleen myös muiden kanssa, Katajainen muotoilee.

Hän ja Sippo ovat pyörittäneet Elämys Ämmiä vuodesta 2017 lähtien. Yrityksen liikevaihto on kasvanut tasaisesti vuosittain, ja viime vuonna se hipoi jo sataatuhatta euroa. Katajainen kertookin uutta yrittäjää odottavan valmiiksi hyvä konsepti, jota on helppo kehittää eteenpäin.

– Totta kai toiveissa on, että jotain meidän luomaa vanhaa säilytetään, mutta samalla uutta luodaan. Olemme olleet siinä mielessä yrittäjinä onnellisessa asemassa, että työt ovat korona-aikana vain lisääntyneet. Kotimaanmatkailu on todella lyönyt itsensä läpi, Katajainen iloitsee.

Pikkujoulukausi toteutuu


Elämys Ämmin palveluihin kuuluu majoituksen lisäksi myös erilaisia kursseja ja virkistyspalveluja, kuten savusauna. Ennen elämyksiä Sauvosta hakivat pääosin ulkomaalaiset, mutta koronan myötä myös suomalaiset vieraat ovat huomanneet, että kotimaassa riittää nähtävää ja koettavaa.

– Ennen asiakkaista noin 70 prosenttia tuli ulkomailta, mutta nykyään kaikki ovat Suomesta. On ollut hienoa nähdä, miten vaikkapa joku Itä-Suomesta on ihmetellyt, miten erilaista Länsi-Suomessa on. Elämyksiä on opittu löytämään myös läheltä.

Elämys Ämmin varauskalenteri on ollut elokuun puolivälistä lähtien kiinni. Vaikka uutta yrittäjää ei vielä syyskuun aikana löytyisi, aukeaa kalenteri jälleen marras-joulukuun pikkujoulukaudeksi.

– Se on varmaa, että Elämys Ämmiin pääsee viettämään pikkujouluja tänäkin vuonna. Joko hoidamme pikkujoulukauden vielä itse tai sitten uusi yrittäjä pääsee siitä heti vauhtiin.

”Työtä ollut välillä liiaksikin”


Toimiva konsepti, kasvava liikevaihto ja sosiaalinen työ. Herää kysymys, miksi Katajainen ja Sippo eivät ole enää halukkaita jatkamaan Elämys Ämmin vetureina?

– Työtä on ollut välillä liiaksikin. Välillä eroa kodin ja vapaa-ajan sekä työn välille on ollut hankalaa tehdä. Toivomme, että löydämme jatkajaksi reippaan, avoimen ja iloisen yrittäjän, Katajainen kertoo.

Vaikka Elämys Ämmi jää, aikoo pariskunta asettua asumaan ”lähiseudulle”.

– Uusi koti on jo löytynyt ja sen verran voi sanoa, että emme me kauas ole lähdössä, Katajainen hymyilee.