Ferati päästi Peimarin piinasta – Yläloppusarjapaikka jalkapallon Kolmosessa voiton päässä

0
Peimarin Alban Ferati (ilmassa) ratkaisi ottelun JyTyä vastaan aivan pelin viimeisillä sekunneilla. Tärkeä voittomaali nosti tunnelman katsomossa ylimmilleen.

Peimari Unitedin Alban Feratin ottelun viimeisillä sekunneilla viimeistelemä 2–1-voittomaali saattaa merkitykseltään nousta yläloppusarjapaikan arvoiseksi. Seuran miesten edustusjoukkue kipusi maanantaisen Jyrkkälän Tykkejä vastaan saavutetun kotivoiton siivittämänä jalkapallon Kolmosessa seitsemänneksi, eli yhden sijan päähän yläloppusarjapaikasta.

Tilanne on muuttunut nopeasti, sillä vielä runsas viikko sitten joukkue majaili sarjassa yhdeksäntenä ja paikka syksyn kärkiotteluihin näytti lipuvan käsistä. Ensin joukkue voitti kuitenkin vieraskentällä FC Interin kakkosjoukkueen, ja heti perään maanantaina JyTyn.

– Peli on mennyt viime aikoina parempaan suuntaan, kun olemme saaneet keskikesän peleistä poissa olleita pelaajia takaisin kokoonpanoon. Henki joukkueessa on hyvä, mutta totta kai edessä on vielä yksi vaikea kotiottelu alkusarjaa, muistuttaa Peimarin kapteeni Samuli Vihervirta.

 

Vihervirta on ollut jälleen tällä kaudella joukkueelleen elintärkeä pelaaja. JyTyä vastaan hän sijoitti läpiajosta joukkueensa avausmaalin, ja on tehnyt kaikkiaan jo neljä osumaa kuluvan kauden aikana. Kapteenin vastuu on kasvanut, sillä viime vuosista poiketen Peimarilla ei ole ollut hyökkäyspäässä tulitukea portugalilaisista vahvistuksista.

– Oli vaikea peli JyTyä vastaan, mutta onneksi saimme tärkeät kolme pistettä. He puolustivat todella hyvin, eikä meillä oikein ollut varsinkaan ensimmäisellä puoliajalla keinoja murtaa puolustusmuuria, Vihervirta analysoi.

Kangerrellen Kolmosen kauden aloittanut Peimari on petrannut otteitaan kreivin aikaan. Seitsemästä ensimmäisestä pelistään joukkue sai kasaan yhtä monta pistettä, mutta seuraavat seitsemän pistettä joukkue kasasi kolmessa ottelussa. 14 pisteen yhteispotilla joukkue on kivunnut jo kärkiseurojen tuntumaan.

– Suunta on oikea, vaikka kehitettävää pelissä riittääkin vielä. Fyysisen kunnon kanssa on ollut läpi kauden ongelmia, koska harjoituskausi oli koronan takia niin lyhyt. Mutta hiljalleen pelien myötä sekin on mennyt parempaan suuntaan.

 

Peimari päättää alkusarjan ottelunsa huomenna lauantaina sarjassa kaksi pykälää korkeammalla majailevaa Åbo IFK:ta vastaan. Voitolla paikka yläloppusarjassa varmistuu, ja tasapelillä paimiolais-sauvolainen joukkue tarvitsee sopivia tuloksia muista päätöskierroksen otteluista. Tappiolla Peimari jatkaa pelejään syksyn alaloppusarjassa.

– Siitä ei tule varmasti helppo ottelu. Åbolla on vahva ja kokenut joukkue, jossa riittää laatua tälle sarjatasolle. Onneksi peli pelataan Sauvossa eikä Turussa. Saamme kotikentästä ja -yleisöstä varmasti etua, Vihervirta uskoo.

Alkusarjan viimeinen ottelu Åbo IFK:ta alkaa lauantaina kello 15 Hakkispaanalla. Jos Peimari yltää syksyn yläloppusarjaan, kertyy joukkueelle viisi lisäpeliä muita kärkijoukkueita vastaan, jotka pelataan syys-lokakuun aikana. Jos taas joukkue jää alaloppusarjaan, kertyy lisäpelejä muita alaloppusarjan joukkueita vastaan neljä.