Heti hyvä mittari vastaan – Haka Hockey kohtaa lauantaina sarja-avauksessa KuKin

0

Paimion Hakan miesten jääkiekon edustusjoukkue saa heti huomisessa sarjan avausottelussa hyvän mittarin siitä, mitä vihreäpaitaiselta joukkueelta voi syksyn peleissä odottaa. Vastukseksi Paimion jäähalliin saapuva Harjavallan Kuparikiekko on perinteikäs 2. divisioonan ylemmän keskikastin joukkue, joka ei taatusti jätä pisteitä hevillä Paimioon.

– Siinä mielessä hyvä avausvastus, että saadaan heti suuntaa omalle tekemisellemme. Luottavaisin mielin ollaan, pääsimme heti elokuun alussa treenaamaan normaalisti kautta varten ja joukkue on pysynyt muutamaa muutosta lukuun ottamatta samana viime kaudesta, joukkueen päävalmentaja Jari Saaristo sanoo.

Koronavirus katkaisi viime kauden jo marraskuussa, ja tuolloin Haka Hockey oli sarjan piikkipaikalla. Koska joukkueen runko on kokeneine sarjan laatupelaajineen edelleen pitkälti sama, voidaan vihreäpaitojen olettaa olevan taulukon yläpäässä myös alkavalla kaudella.

– Laitilan Jyske on varmaan suurin ennakkosuosikki, ja muita kovia löytyy varmasti akselilta Lauttakylän Luja–VG-62–KuKi ainakin. Ylipäänsä mukavaa päästä pitkän tauon jälkeen pelaamaan. On sitä jo ehditty odottaa, että kiekko putoaa taas jäähän, miettii Hakan kapteeni ja monivuotinen luottopelaaja Jaakko Patrikainen.

Tutut nimet mukana

Patrikaisen lisäksi Haka-nuttuun pukeutuvat alkavalla kaudella myös sellaiset paikallisesti tutut nimet kuten konkarimaalivahti Juho Santanen ja kenttäpelaajista Sillanpään veljekset Atte ja Aleksi, Lasse Lintula ja Waltteri Saaristo.
Kokemuksesta Hakan menestys ei ainakaan jää kiinni, sillä ryhmässä on paljon kokemusta korkeammilta sarjatasoilta.

– Se on tavoite, että kotona emme häviä yhtään peliä, valmentaja Saaristo alleviivaa.

– Viihdyttävää ja yllätyksellistä jääkiekkoa. Katsoja viihtyy varmasti, lupaa puolestaan Patrikainen.

Entä miten Hakassa suhtaudutaan edessä oleviin paikallispeleihin viime kaudeksi samalle sarjatasolle kivunnutta Paimion Kiekkoseuraa vastaan?

– Asetelma on siinä mielessä selvä, että meillä on niissä peleissä vain hävittävää ja PKS:llä voitettavaa, Saaristo toteaa.

– Pelaajan näkökulmasta edessä on hyviä pelejä, joihin saadaan varmasti paljon yleisöä paikalle. Se tuo oman lisämausteensa, että vastapuolella on paljon tuttuja pelaajia, Patrikainen lisää.

Jääkiekon 2. divisioonan avausottelu Haka Hockey–KuKi Paimion jäähallilla la 18.9. kello 18.00.