Isot maamassat lähtivät liikkeelle Paimion Tammisillassa

0
Näky vyörymäalueella oli torstaina iltapäivällä häkellyttävä.

PAIMIO

Paimion Tammisillassa lähti keskiviikon ja torstain välisenä yönä liikkeelle mittava maanvyörymä. Isot maamassat lähtivät liikkeelle NCC:n omistamalta kiviainesalueelta.

Vyörymä on arviolta 50 metriä leveä ja 150 metriä pitkä. Maanvyörymä on katkaissut alueella olevan Isotalontien jatkeen ja samalla yhteyden Vanhalle ykköstielle.

Myös alueella oleva kaupungin vesijohto on poikki. Vedentulo on kuitenkin saatu turvattua. Vesi on johdettu alueen lähellä oleville talouksille toista reittiä.

Vyörymän syitä selvitellään, ja alueella olevat vauriot tullaan korjaamaan. Selvitystyön ja korjaussuunnitelman laatii ulkopuolinen asiantuntija. Jo tänään perjantaina alueella työskentelee geologi.

– Maansiirtymä on tosi suuri ja lähtenyt liikkeelle meidän kiviainesalueelta, vahvistaa NCC:n viestintäjohtaja Merja Alastalo.

Vyöryn voimaa kuvaa se, että tien yli on kulkeutunut toiselta puolelta tietä isoja puita juurineen. Myös yksi heinäsuoja on siirtynyt pois paikoiltaan ja vaurioitunut pahoin.

Alastalo kertoo, että jo eilen torstaina selviteltiin muun muassa elokuun sademääriä.

Vaikuttiko pumppaus?

Erään paikallisen asukkaan käsityksen mukaan – joka on tässä vaiheessa vain arvio muiden joukossa – vyörymän taustalla olisi veden pumppaaminen pois NCC:n kaivannosta.

– Alussa he pumppasivat sitä niin, että se meni heidän alueen ja kyseisen tien ojaan, joka aiheutti sen, että savipohjainen tie tuli löysäksi ja liikkuvaiseksi niin, että kaikki autot, varsinkin vähän isommat, jättivät tielle pientä uraa.

– Vettä on juoksutettu arviolta 10–15-senttisen putken kautta useita viikkoja ympäri vuorokauden. Olisiko niin, että vesi ei enää ole imeytynyt kunnolla peltoon ja maaperään, pohtii kyseinen henkilö, joka ei halua kommentoida asiaa nimellään. Toimituksen tiedoksi hän antoi kuitenkin nimensä ja yhteystietonsa.

Viime päivinä vettä on pumpattu alueelta toiseen suuntaan.

NCC ei halua tässä vaiheessa spekuloida mahdollisia syitä, mutta yhtiön taholta vakuutetaan, että perusteellisten tutkimusten myötä syy kyllä saadaan selville.

– Työn etenemisestä ja tieosuuden avaamisesta tiedotetaan erikseen, Merja Alastalo kertoo.

Sikäli oli onnea matkassa, että vyörymä tapahtui öiseen aikaan, jolloin tiellä ei ollut liikkujia eikä liikennettä.

Päivisin kyseinen tieosuus on muun muassa muutamien lasten koulutie.

 

Katso tarkka paikka Paimion kaupungin kartasta.