Kalvopinnoitteella hotellityyli

0
Portaaton Oy:n nelikko Valtteri Heinonen, Joona Jurmu, Kalle Lehtimäki ja Viljami Heinonen poseeravat huoneessa, jonka seinät, kaapinovet ja koroke on päällystetty kalvopinnoitteella. – Tämän remontointiin meni puolitoista päivää kahdelta ihmisiltä, joten tämä on nopea tapa päivittää asunnon ilme.

PAIMIO

Vuokrakämpän stailauksesta yritysideansa saanut Portaaton mainostaa itseään ensimmäiseksi yritykseksi, joka tekee kuluttajille kalvopinnoituksia. Parikymppisillä paimiolaisilla kaveruksilla Kalle Lehtimäellä , Viljami Heinosella , Joona Jurmulla ja Valtteri Heinosella on suunnitelmat korkealla, sillä Suomen valloituksen jälkeen he pyrkivät ulkomaille.

– Idea lähti aikoinaan siitä, kun en tykännyt vuokrakämppäni keittiön kaapinovista. Ne olivat nuhjuiset, mutta hyvässä kunnossa. Kokeilin kalvopinnoitusta ja siitä se idea lähti, Portaaton Oy:n toimitusjohtaja Kalle Lehtimäki muistelee.

Kalvopinnoitus on yrittäjien mukaan uusi pinnoitusmuoto, jossa esimerkiksi keittiön vanhat pinnat saavat nopeasti uuden ilmeen. Nelikolla oli aikaisempaa kokemusta mainosteippauksista, joten Lehtimäen remontin jälkeen etsittiin kustannustehokkaampi ja laadukkaampi kalvopinnoitteen valmistaja käsiin ja lähdettiin kokeilemaan erilaisia kohteita. Kalvopinnoitteet tulevat Saksasta, jossa niitä käytetään jopa kylpyhuoneissa.

– Kylpyhuoneeseen emme lähtisi tätä asentamaan kosteuden vuoksi, emmekä myöskään kaakelin tai muovimaton päälle, mutta kaikkialle muualle se soveltuu. Seiniin, kaapinoviin ja erilaisiin tasoihin, miehet kertovat.

Kuluttajien asenteet tiukassaNuorten miesten mukaan, vastaavia kalvopinnoitteita näkee muun muassa hotelleissa, jossa jäljen halutaan olla tyylikästä, mutta siivouksen helppoa.

– Tapettiin tai maaliin verrattuna, tämä on helppo pitää puhtaana, Lehtimäki sanoo.

Kalvopinnoitteet voivat jäljitellä niin nahkaa tai puuta ja värivalikoimaa löytyy runsaasti modernista mustasta ja säihkyvästä glitteristä perinteisiin ja maanläheisiin väreihin.

– Valikoimasta löytyy tuhat erilaista kuosivalikoimaa ja väriä, joten valinnanvaraa on, Jurmu toteaa.

Nelikolla on työnsarkaa luvassa, sillä ensitöikseen he saavat korjata kuluttajien vääriä asenteita.

– Aika monella on huonoja kokemuksia kotona käytettävistä kalvoista ja tarroista, jotka ovat käytännössä kontaktimuovia. Osa ongelmista johtuu muovin laadusta ja osa siitä, että ne ovat itse asennettu ja jälki usein sen mukaista, Lehtimäki kertoo.

Miehet myyvät osaamistaan, sillä palvelu myydään asennuksineen.

– Asunnosta ei tarvitse muuttaa tai suojata mitään, eikä keittiöremontissa tarvitse tyhjentää kaappeja, Lehtimäki avaa.