Koko perheen onkiretkellä saalis ei ole pääasia

0
Retken kalakuningatar oli oikeutetusti Minja Mäntylä lähes 300-grammaisen ahvenansa kanssa. Isä Tomin tehtäväksi jäi makkaran piteleminen.

Ilma oli kuin morsian ja kalakin vaikutti olevan syönnillään, kun viitisentoista paimiolaista perhettä kokoontui viime viikon maanantaina vanhan Ykköstien varteen joelle onkimaan. Koko perheen onkiretken järjesti MLL Paimion paikallisyhdistys yhdessä Länsi-Suomen Kalatalouskeskus ry:n kanssa.

Ilman omaa onkeakin pystyi osallistumaan, sillä Kalatalouskeskus tarjosi sekä onget että madot.

– Meillä on parhaillaan käynnissä Kalastusoppia lapsiperheille -hanke. Tarkoituksena on edistää kalastusharrastusta lapsiperheiden keskuudessa ja tiedottaa kalastuslainsäädännöstä, kalastonhoitomaksusta ja lupajärjestelmistä. Hanke on saanut avustusta kalastonhoitomaksuvaroista Varsinais-Suomen ELY-keskukselta. Tavoitteena on saada kalastuksesta perheelle yhteinen ulkoilmaharrastus ja ajanviettotapa, kertoo Jonna Tähtinen Kalatalouskeskuksesta.

Makkara ja mehu maistuivat reippaille onkijoille, ja vaikka itse kalansaalis taisi jäädä melko heikoksi, arvokkainta lapsille on kuitenkin kokemus yhdessä tekemisestä.

– Pikku hiljaa olemme saaneet käynnistettyä toimintaamme piinallisen koronatauon jälkeen. Kerhot pyörivät ja perhetalo Hattarassa on jälleen tuttua vilskettä. Matalan kynnyksen lajikokeilut ovat uusin aluevaltauksemme, iloitsevat tapahtuman puuhanaiset Suvi Saarenaho ja Heini Viljanen MLL Paimiosta.