Liettuan suurlähettiläs haki kasvuideoita Paimiosta – “Liettuassa moni tämän kokoinen kaupunki menettää jatkuvasti asukkaita”

0
Paimion kaupungin elinkeinojohtaja Mika Ingi (vas.) ja kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki (toinen oik.) esittelivät yhdessä Paimion Parantolan oppaan kanssa sairaalaa Liettuan suurlähettiläs Gedrius Kazakevičiusille (kesk.) ja avustaja Audrius Masiulionisille.

Paimiossa torstaina vieraillut Liettuan Suomen suurlähettiläs Giedrius Kazakevicius näki parissa tunnissa sen, mikä teki paikkakunnasta tunnetun liki 90 vuotta sitten ja minkä toivotaan olevan osa tulevien vuosikymmenten menestystä.

Ensimmäisellä tunnilla tutustuttiin historiaan Paimion Parantolan miljöössä, ja toisella tunnilla Kazakevicius näki, miten Turku–Helsinki-moottoritien varteen noussut tekstiilien kierrätysratkaisuja tarjoava Rester Oy operoi.

– Paimio on malliesimerkki kasvavasta pienestä kaupungista, ja tulimme tutustumaan siihen, mitkä tekijät ovat auttaneet kasvussa. Liettuassa moni tämän kokoinen kaupunki menettää jatkuvasti asukkaita ja haemme ideoita muun muassa Suomesta ja Paimiosta, miten suunta voitaisiin kääntää. Rester on yksi esimerkki sellaisesta yritystoiminnasta ja uuden ideoinnista, jollaista voisi suunnitella myös Liettuaan, Kazakevicius mietti.

Hänen oppainaan kierroksella toimivat niin Parantolan oma opas kuin Resterin väki. Lisäksi paikallista osaamista ja ylpeydenaiheita esittelivät paimiolainen Liettuan kunniakonsuli Tomi Taipale, kaupungin elinkeinojohtaja Mika Ingi ja kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki.

Rester malliesimerkkinä

Jari Jussinmäki uskoi, että Rester on hyvä esimerkki uudenlaisesta kierrätysteknologiasta, joka kelpaa malliesimerkiksi moneen maailman kolkkaan.

– On aina mukava ottaa arvokkaita suurlähettilästason vieraita vastaan. Tekstiilikierrätys on uusi asia Suomessa ja uusi asia koko Euroopassa. On hienoa päästä esittelemään kyseistä aluetta vieraille, koska siellä kiertotalous tulee ottamaan vielä isoja askeleita eteenpäin tulevaisuudessakin.

Paimion lisäksi Kazakevicius vieraili saman päivän aikana myös Turussa. Paimion Parantola keräsi suurlähettiläältä vuolaat kehut.

– Olen kuullut ennen Alvar Aallosta, mutta en tiennyt, että hänen suunnittelema sairaala sijaitsee Paimiossa. Tätä pitäisi todella mainostaa vielä paljon isommin. Sairaala on hieno näyteikkuna koko Paimiolle, jolla voisi houkutella turisteja ja lisätä tunnettavuutta, hän kehaisi.