Martti Mäkinen sai lähtöpassit Paimion Perussuomalaisista

0

PAIMIO

Paimion Perussuomalaiset ry julkaisi myöhään sunnuntai-iltana tiedotteen, jossa se kertoi päättäneensä ylimääräisessä kokouksessaan 5. syyskuuta 2021 erottaa Martti Mäkisen Paimion Perussuomalaisista. Tiedotteen mukaan päätös oli yksimielinen.

”Vahingoittanut yhdistystä”

Mäkiselle oli lähetetty kutsu kokoukseen, mutta hän ei saapunut paikalle.

Mäkisen erottaminen perustuu Perussuomalaisten sääntökirjan kuudenteen pykälään, jossa erottamisen perusteeksi mainitaan muun muassa se, että jäsen on eronnut Perussuomalaisten kunnallisesta valtuustoryhmästä tai että jäsen on menettelyllään – joko yhdistyksessä tai sen ulkopuolella – vahingoittanut yhdistystä

Tiedotteessa todetaan, että Martti Mäkinen on omasta aloitteestaan eronnut Paimion Perussuomalaisten valtuustoryhmästä. Lisäksi hän on tiedotteen mukaan vahingoittanut yhdistystä muun muassa jättämällä jakamatta tietoja koskien toimielinten luottamuspaikkajakoon liittyviä neuvotteluja.

Lisäksi Mäkinen on tiedotteen mukaan ”osoittanut syvää halveksuntaa naispuolisia puoluetovereitaan kohtaan ja käyttäytynyt kokouksissa täysin sopimattomalla tavalla, muun muassa sovinistisesti haukkumalla sekä paikallisyhdistyksen että puoluejohdon naisjäseniä, kielloista huolimatta”.

Rasvaista sovinismia?

Martti Mäkinen kiistää, mutta osin myös myöntää.

– Väitteet yhdistyksen vahingoittamisesta ovat täyttä potaskaa. Eivät pidä paikkaansa, hän kommentoi.

Entä sovinismi ja muu sopimaton käytös?

– Käytin yhtä pahaa sanaa kyllä… Kaksi kertaa, kyllä. Minä tuoduin. Sopiva kiihtymistila. Se oli se tilanne, kun naiset vetivät kokouksessa minua oikein kunnolla turpaan, Mäkinen muistelee.

Hän kertoo mikä sana oli kyseessä, ja on se sen verran ikävä, ettei sitä kannata lehteen painaa.

Mäkinen kokee, että häntä on Paimion Perussuomalaisissa ”syrjitty, potkittu sivuun ja savustettu ulos”.

Hän näkee itsensä mielellään uhrina.

– Paskaa peliä pelattu minun kanssani, ei se siitä mihinkään muutu.

Ei saanut hallituspaikkaa

Tiettävästi riitaa on aiheuttanut muun muassa se, ettei Mäkiselle annettu hänen vaatimaansa paikkaa Paimion kaupunginhallituksessa. Riitelyn ja kinailun seurauksena tietyt WhatsApp-ryhmät alkoivat kesällä sulkeutua Mäkiseltä. Äkkiä hän tuntui olevan yhdistyksessä ”persona non grata”, ei-toivottu henkilö.

– He olisivat halunneet lukea etukäteen mun valtuustoaloitteetkin. Siitä ennakkosensuurista minä kyllä hiillyin, kertoo Mäkinen, jolla ei toleranssi välttämättä ole aina kovin korkealla tasolla.

– Tällaista se on kun tapellaan siitä vallasta. Mutta en ole suostunut Silvia Kosken talutusnuoraan.