PaiHa avasi yläjatkosarjan voitolla

0

PaiHa–RaiFu 5–1 (2–1)

PaiHa sai lauantaina vastaansa Nelosen yläjatkosarjan avausottelussa Raisio Futiksen. Päävalmentaja Petar Obradovic sai taas muutaman harmaan hiuksen lisää, kun Aatos Määttänen, Lauri Kinnunen ja Otso Milan olivat poissa kokoonpanosta. Helpotusta tilanteeseen toi Miikka Länsimiehen, Casper Fingerroosin, Waltteri Saariston ja Veeti Laineen paluu kokoonpanoon.

PaiHa tuli peliin kahden viikon ottelutauolta. Tuntuman puute näkyikin kotijoukkueen ensiminuuttien pelaamisessa ja Haka ei näyttänyt saavan peliään käynnistymään.

Alussa kotijoukkueelta nähtiinkin hermostunutta pelaamista ja useita harhasyöttöjä. Vieraat hyödynsivät kotijoukkueen heikon alun ja 10 minuutin kohdalla RaiFun Juuso Kalliovaara pääsi iskemään kulmapotkun jälkeen kymmenestä metristä 0–1-lukemat.

Vasta takaiskun jälkeen PaiHa sai pelinsä käyntiin. Muutaman puolittaisen paikan jälkeen PaiHan hyökkäyskolmikko Laine– Leevi SahlströmDaniel Hörkkö pakottivat voimakkaan prässin seurauksena vastustajan harhasyöttöön omalla alueellaan. Hörkkö pääsi riistämään pallon RaiFu-maalin edustalla ja hänellä olikin helppo työ tasoittaa peli 1–1:een 20 minuutin pelin jälkeen.

29 minuutin kohdalla Laine kaadettiin jo toistamiseen rangaistusalueella, ensimmäisestä RaiFu vielä selvisi ilman seuraamusta, mutta jälkimmäisestä pallo vietiin 11 metriin. Laine viimeisteli rankkarin varmasti vasempaan alakulmaan ja taukotilanteeksi 2–1. Ottelun ensimmäisen puoliajan lopussa nähtiin vielä dramatiikkaa, kun RaiFun pelaajat törmäsivät toisiinsa ja puoliaika keskeytettiin neljä minuuttia etuajassa päähän kohdistuneen vamman vuoksi. Onneksi vakavammilta vammoilta vältyttiin.

”Kokonaisuudessaan hyvä esitys”

Toinen jakso aloitettiin tasaisissa merkeissä, mutta minuutti minuutilta PaiHa sai peliä enemmän hallintaansa. Kotijoukkue pääsi maalipaikoille, mutta useamman kerran laukaukset suuntautuivat yli tai ohi, lisäksi Oskari Nevalainen Raision maalilla esitti lukuisia hyvä pelastuksia.

Lopulta 56 minuutin pelin jälkeen verkot taas heiluivat. Hyvin rakennetun hyökkäyksen jälkeen Hörkkö vapautti Sahlströmin irti oikealta laidalta, Leevin huikea laukaus löysin tiensä maaliin oikean tolpan kautta ja lukemiksi jo turvallisemman tuntuisesti 3–1.

Lisää oli vielä tulossa; hyvään maalivireeseen päässyt Fredrik Kuokkanen puski Mika Ojalan antamasta kulmasta 4–1 lukemat kauden neljännellä osumallaan 79. minuutilla ja vain viisi minuuttia edellisestä, kun Juho Koivunen syötti pallon tyhjään paikkaan Laineelle, joka viimeisteli loppulukemat 5–1.

– Vaikeasta alusta huolimatta toinen jakso oli hyvää pelaamista ja olimme hyökkäyspäässä monipuolisia, kokonaisuudessaan hyvä esitys joukkueelta, PaiHan päävalmentaja Obradovic summaa.

Lauantaisen urheilupäivän erikoisuus nähtiin, sekä jalkapallokentällä, kuin myös jäähallilla, kun PaiHan Waltteri Saaristo pelasi ensin lähes täydet minuutit jalkapallokentällä ja siirtyi lähes suoraan kentältä jäähallille pelaten yli 30 minuuttia Hakan jääkiekon edustuksen kotivoitossa Kuparikiekkoa vastaan.

PaiHan pelit nelosen yläjatkosarjassa jatkuvat tulevana lauantaina FC Eurajoen vieraana.

Seuraava kotiottelu pelataan 2.10, kun PIF2 saapuu Paimioon. Liedon Pallon hävittyä PIF2:lle Haka lähtee seuraavalle kierrokselle jo turvallisen tuntuisesta kymmenen pisteen johtoasemasta, kun kaikilla joukkueilla on vielä neljä peliä pelaamatta.

Matti Uotila