PaiHan miehet varmistivat nousun Kolmoseen

0

FC Eurajoki–PaiHa 0–1 (0–0)

Nelosen yläjatkosarjan avauskierroksen jälkeen PaiHan miesten edustusjoukkue oli karannut jo 10 pisteen johtoon, kun PaiHa kaatoi RaiFun ja samaan aikaan PIF2 voitti Liedon pallon. Toiselle ottelukierrokselle lähdettäessä olikin selvää, että voitolla Eurajoesta PaiHalla olisi mahdollisuus varmistaa sarjan voitto jo tässä vaiheessa.

Lauantain kamppailu pelattiin Eurajoen hyväkuntoisella, mutta pienellä tekonurmella kauniissa syksyisessä säässä. Haka sai otettua pallonhallinnan jo heti ottelun alusta, mutta ottelun kova panos, sekä pitkä vierasmatka näkyivät pelaamisessa ja harhasyöttöjä sekä huolimattomia virheitä nähtiin normaalia enemmän.

Kotijoukkue puolusti tiiviisti pudottaen pallon alapuolelle koko pelaajaryhmänsä aina, kun vieraat saivat pelivälineen haltuunsa. Haka pääsi rakentamaan lukuisia maalipaikkoja, mutta loistavan ottelun Eurajoen maalilla pelannut Juha-Matti Vanne oli kerta toisensa perään pallon tiellä.

FC Eurajoki oli sisukas isäntä ja tarkan puolustuspeliin lisäksi joukkue pääsi useaan otteeseen iskemään vaarallisesti nopeilla vastahyökkäyksillä PaiHan puolustusta vastaan. Otto Viitakangas joutuikin tasaisin väliajoin torjuntatehtäviin. Maaleja ei kuitenkaan nähty ja tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Viimeisen sekunnin ratkaisu

Toisella jaksolla Haka pääsi kerta toisensa perään hakemaan ratkaisua, ensin Eurajoen maalivahti Vanne oli Veeti Laineen kahden läpiajon tiellä. Seuraavaksi Lauri Kinnusen yritys aivan maalin edustalta pysähtyi Eurajoen maalivahtiin ja Mika Ojalan vapaapotku suuntautui vain hieman ohi vasemmalta puolelta maalia.

Varsinaisen peliajan lopussa kotijoukkue pääsi rakentamaan muutaman vaarallisen tilanteen, mutta Miikka Länsimiehen ja Fredrik Kuokkasen johtama PaiHa-puolustus selvitti tilanteet.

Ajassa 90+2 minuuttia Ojala ja Koivunen pelasivat pallon kauniin syöttöyhdistelmän jälkeen Laineelle, joka kaadettiin vapaapotkun arvoisesti noin 30 metrin päässä maalista. Pitkään kestäneen torikokouksen jälkeen PaiHa-kapteeni Ojala aseteli pallon taakse. Ojalan huikea vapaapotku löysi tiensä maalin oikeaan yläkulmaan viimeisellä mahdollisella hetkellä, kun pelikellossa oli jo 90+6 minuuttia ja PaiHan juhlat olivat valmiit.

Ojalan suoritus keräsi kehut

PaiHan päävalmentaja Petar Obradovic nosti esille Ojalan hienon yksilösuorituksen, mutta myös koko muun joukkueen.

– Saimme rakennettua lukuisia maalipaikkoja vaikka vastustajalla oli koko joukkueen puolustusmuuri edessä, lopulta Mikan hieno vapaapotku nosti meidät voittoon ottelussa ja koko sarjassa, vaikka kolme ottelua on vielä pelaamatta.

PaiHa-kapteeni Ojala kehui pelin jälkeen omiaan ja Eurajoen maalivahti Vannetta.

– Heikon avausjakson jälkeen toisella jaksolla olimme liikkeellä eri asenteella ja työmoraalilla, vastustajan maalivahti otti hienoja torjuntoja, mutta lisäajalla ottelu sai arvoisensa päätöksen.

Lauantain voitolla PaiHa varmisti yläjatkosarjan voiton ja nousun takaisin Kolmoseen, kun kautta on pelaamatta vielä kolme kierrosta. Eroa toisena olevaan Liedon palloon on kertynyt 13 pistettä.

Sarjavoiton varmistuttua loppukauden Haka pelaa kunniasta ja pyrkii jatkamaan tappiotonta putkea. Joukkueen edellinen tappio virallisista otteluista on yli vuoden takaa ja tappiottomia otteluita on tällä hetkellä kasassa peräti 15.

Seuraavan kerran joukkue pyrkii jatkamaan putkea lauantaina 2.10, kun kello 16 alkavassa ottelussa vastaan asettuu PIF2 Paraisilta.