Paimioon suunnistusmitaleja vain veteraanisarjoista

0
Naisten kisassa Paimion Milja Väätäjän hieno juoksu toi PR:n värit vaihtoon toisena ja odotukset mitalitaistelusta olivat korkealla ennen ankkuriosuutta.

Suunnistuksen SM-viikonlopusta eteläisessä Savossa ei tullut vastaavaa mitalisadetta kuin aiempina vuosina. Sekä miehillä että naisilla tiedettiin onnistuessaan olevan mahdollisuudet taistella kärkisijoista. Naisten kohdalla viestimitali näytti pitkään jopa toteutuvan.

Erinomaista työtä Mikkelin Tornimäen pikkutarkoilla radoilla sunnuntaina tehneet Ina Westerlund ja Milja Väätäjä päästivät Aleksandra Hornikin ankkuriosuudelle kakkostilalla. Sekä eteen että taakse eroa oli sen verran, että hopea alkoi jo näyttää lähes todennäköiseltä.

Toisin kuitenkin kävi. Hyväkuntoisen Hornikin meno alkoi takkuilla, ja mukaan sattui pari reippaampaakin virhettä. Takaa tultiin ohi usean joukkueen voimin. Maalissa sijoitus oli sinällään tyydyttävä seitsemäs, joskin hieman kitkerä sivumaku mitalin lipeämisestä varmasti jäi.

– Tuntuma on ollut viime ajat todella hyvä. Viestimaasto oli kuitenkin yllättävän haastavaa ja peitteistä. Mitalisaumojen kadottaminen virheisiin tuntui kipeältä, summasi Hornik.

Vastaavaan loppusijaan ylsivät miehet. Lari Takanen , Frédéric Tranchand , Pasi Ikonen ja Tobias Henriksson tekivät sijoituksellisesti nousujohteista työtä. Erot venähtävät myös miesten viestissä siinä määrin, että Henriksson sai ankkurina juosta kuin henkilökohtaisen kisan kilpakumppaneita näkemättä.

– Fyysisesti hieman heikko päivä, tuntuu etten ollut vielä palautunut edellisestä SM-viikonlopusta. Ei tullut isompia virheitä, pari heikkoa reitinvalintaa ehkä, kommentoi Henriksson.

Miesten kakkosjoukkue suunnisti sekin tasaisen hyvin ollen lopulta 19:s. Sekä H45- että D55-sarjan PR-kolmikot ylsivät viesteissä sijalle 8. Paras juniorisijoitus oli H18-sarjan 13:s.

Dambelle sprinttikultaa


Lauantaina kamppailtiin sprinttimatkan Suomen-mestaruuksista Juvan kirkonkylällä. Pää- tai juniorisarjoissa ei Paimion Rastilla mitaleille ollut asiaa, mutta Aleksandra Hornik oli hyvässä vauhdissa suunnistaen 3,7 kilometrin rypistyksen seitsemänneksi nopeimmin. Hän tosin suunnisti puolalaisena ja ei Suomessa asuvana varsinaisen SM-kilpailun ulkopuolella.

Seuraavaksi parhaana PR-naisena Ina Westerlund oli kilpailun 18:nneksi nopein, SM-sijoituksissa 14:s. Miesten puolella Lari Takanen ylsi SM-kilpailussa 20:nneksi.

Niin kutsuttujen veteraanisarjojen puolella Inga Dambe otti D35-sarjassa jälleen omansa: SM-kultaa yli puolen minuutin erolla. Tero Heikkilä puolestaan kipitti pronssille H50-sarjassa. Paula Savolainen oli D55-sarjan kahdeksas. Hugo Hannula sprinttasi parhaana juniorina H14-sarjassa sijalle 13.

Suunnistuksen SM-kautta jatketaan ensi viikolla yökilpailulla Haminassa.