PKS lähtee jääkiekon 2. divisioonaan jälleen haastajana

0
Pekka Raunio (vas.), Mikko Lehtinen, Aleksi Rantala, Juuso Lindeman ja Benjamin Roozbehan uskovat, että nuori PKS:n joukkue pärjää haastajana hyvin 2. divisioonassa.

Paimion Kiekkoseura lähtee jo toista syksyä peräkkäin haastajana sarjaan. Jääkiekon miesten 2. divisioonaan viime kaudeksi nousseen nuoren joukkueen lupaavasti alkanut syksy tyssäsi muiden sarjan joukkueen tavoin koronaan marraskuussa. Siinä vaiheessa joukkue oli sarjan keskivaiheilla ja ylittänyt monen sarjaa seuraavan ennakko-odotukset.

– Se sujui hyvin siihen asti, ja samalla tavalla lähdemme haastajina sarjaan tänäkin syksynä. Olemme saaneet useita nuoria nälkäisiä pelaajia joukkueeseen pääasiassa Kaarinasta, joten usko sarjassa pärjäämiseen on vahva tälläkin kaudella, alleviivaa joukkueen päävalmentajana myös alkavalla kaudella jatkava Pekka Raunio.

Uusista tulokkaista Raunio nostaa esiin ainakin 22-vuotiaan hyökkääjä Eemeli Tenhon, joka on kerännyt kokemusta viime kaudet sarjaporrasta ylempänä Suomi-sarjassa Kaarinan HC Indiansin paidassa.

– Kaikkiaan olemme saaneet Kaarinasta houkuteltua mukaan runsaat viisi uutta pelaajaa. Rinki on sellainen, että se kestää myös jonkin verran poissaoloja ja loukkaantumisia, mutta toki toivotaan, ettei sellaisia hirveästi tulisi, Raunio sanoo.

Sarjan nuorin joukkue

Uusien kaarinalaistulokkaiden ohella muu joukkueen runko on pysynyt jotakuinkin samana kuin viime kaudella. Maalivahtiosastolla jatkaa tuttu nimi Lasse Lehto, ja hyökkäyspäässä tehoista vastaavat muun muassa paimiolaisille monen vuoden ajalta tutut Juuso Lindeman, Benjamin Roozbehan ja Mikko Lehtinen.

Kapteenin merkki on puolestaan puolustaja Aleksi Rantalan rinnassa.

– Meillä on varmasti sarjan nuorin joukkue, mutta se näkyy varmasti myös nälkänä peleissä. Hyvä porukka, jossa kaikki haluavat edelleen kehittyä pelaajina, Rantala täsmentää.

Jokerikorttina paimiolaisen paikalliskiekkoilun ikoniksi 2010-luvulla noussut Marko Mäkinen on luvannut vetää luistimet jalkaan vähintään paikallisotteluihin.

– Makko on luvannut tulla vähintään niihin peleihin mukaan hämmentämään. Haka-otteluista tulee varmasti hienoja tapahtumia, Raunio uskoo.

Entä mitä pelaajat ajattelevat tulevista paikallispeleistä Hakaa vastaan?

– Onhan niissä tunnetta ihan eri tavalla. Hienoja tapahtumia. Pitää silti muistaa, että samat kolme pistettä niissä peleissä on jaossa kuin muissakin otteluissa, myös Hakaa aiemmin edustanut Roozbehan painottaa.

PKS avaa 2. divisioonakautensa kotiottelulla turkulaista Chiefsiä vastaan lauantaina 25.9. kello 17.30.