Sauvon virastotalokiistaan odotetaan ratkaisua syksyn aikana

0

Sauvon Vahtistentiellä sijaitsevan virastotalon saneeraus on odottanut jo pian kaksi vuotta eri markkinaoikeuden asteiden päätöksiä. Kunnan työntekijöille sekä kunnan kokouksille etsittiin sopivaa vuokrattavaa väistötilaa loppukesästä 2019, ja saman vuoden lokakuussa hankintapäätös kohdistui paikallisen Rakennus Huuhka Oy:n tarjoamaan ratkaisuun: Vanha käyttökieltoon asetettu virastotalo remontoidaan alakerran osalta kunnan vuokrattavaksi ja rakennetaan kokonaan uusiksi yläkerran osalta myöhemmässä vaiheessa.

Kaksi kilpailutuksessa mukana ollutta yritystä kuitenkin teki valituksen hankintapäätöksestä ja asia roikkui markkinaoikeuden käsittelylistalla koko vuoden 2020. Tämän vuoden helmikuussa markkinaoikeus hylkäsi kummatkin valitukset, mutta toinen valituksen tehneistä yrityksistä, Sauvon Sähkötarvike Oy, ei ollut tyytyväinen päätökseen. Heidän valitusperusteissaan mainitaan muun muassa, ettei tarjottavan vuokratilan maksimietäisyyttä, ”noin 500 metrin säteellä Sauvon koulukeskuksesta”, vaadittu ehdottomana kilpailutusperusteissa. Siksi Sauvon Sähkötarvikkeen tarjouksen hylkyperuste, joka liittyi vuokratilan etäisyyteen (noin 750 metriä koulukeskuksesta) ei ollut yrityksen mukaan laillinen.

Valitus

korkeimpaan markkinaoikeuteen


Sauvon Sähkötarvike on valittanut asiasta korkeimpaan markkinaoikeuteen, ja viimeisimmän tiedon mukaan päätös siitä, ottaako korkein markkinaoikeus asian käsittelyyn, tulee vielä tämän syksyn aikana.

– Se on viimeisin tieto, mikä minulla asiasta on. Toivottavasti asia saataisiin joka tapauksessa nopeasti ratkeamaan, koska onhan tällainen monessa erillisessä tilassa työskentely ja asioiden hoitaminen hankalaa, sanoo Sauvon kunnan hallintojohtaja Leena Pieniniemi .

Sauvon kunnan työntekijät ovat työskennelleet viime vuodet hajautetusti pienemmissä tiloissa eri puolilla Sauvoa. Kunnanhallituksen ja -valtuuston kokouksia on puolestaan pidetty vaihtelevasti Vahtistentiellä, Seuralassa ja myös hybridikokouksina niin, että osa osallistujista on ollut paikalla etäyhteydellä.

– Onni onnettomuudessa on ollut, että korona-aikana hajauttaminen ja etätyöskentely on ollut muutenkin tavallista, Pieniniemi miettii.