Sauvossa huima lisäys ja Paimiokin pikkaisen plussalla – Katso alueen väkiluvun kehitys tänä vuonna

0

Sauvossa on hurjaa nousua väkiluvussa, kun Tilastokeskuksen elokuun mittarit näyttävät 38 uutta asukasta. Kun elokuun väkilukua verrataan tammikuun väkilukuun, myös Paimio pääsee rahtusen plussalle. Lisäystä on tosin vain kaksi henkilöä.

Sauvon väkiluku on kehittynyt hyvään suuntaan koko vuoden. Tasainen kehitys sai vielä lisää kierroksia elokuussa, kun väkiluku nousi 10 henkilöllä heinäkuun luvusta.

Paimion väkiluvun kehitys näytti isommalta alkuvuonna ja kesällä, mutta väkimäärä väheni selvästi heinäkuusta elokuuhun tultaessa.

Tilastokeskuksen elokuun väkiluvut ovat ennakkotietoja, jotka tarkentuvat vielä myöhemmin.

SEITSEMÄSSÄ Varsinais-Suomen kunnassa väkiluku on pienentynyt elokuussa tammikuuhun verrattuna. Suurin pudotus on Loimaalla, jossa väkiluku on laskenut tammikuusta noin sadalla.

Maakunnan suurimmat kasvajat löytyvät Turun kyljestä. Kaarinassa on 580 asukasta enemmän kuin vuoden alussa.

Kaarinan väkimäärän kasvu on huikea menestystarina Varsinais-Suomen mittakaavassa. Turun väkiluku on kasvanut samassa ajassa reilulla 600 henkilöllä.

Turun kehyskunnista Raisio ja Lieto kasvavat selvästi Kaarinaa pienemmillä numeroilla. Raisiossa väkiluku on noussut 230 henkilöllä ja Liedon noin sadalla.

 

TILASTOKESKUKSEN ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli elokuun lopussa 5 545 179. Maamme väkiluku kasvoi tammi–elokuun aikana 11 386 hengellä. Väestönkasvua ylläpiti Tilastokeskuksen mukaan muuttovoitto ulkomailta, sillä maahanmuuttoja oli 14 086 enemmän kuin maastamuuttoja. Syntyneitä oli 3 484 vähemmän kuin kuolleita.

Tammi–elokuun aikana syntyi 33 348 lasta eli 2 040 lasta enemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2020. Kuolleiden määrä oli 36 832, mikä on 195 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Elokuun ennakkotilaston mukaan ulkomailta muutti Suomeen tammi-elokuussa 21 269 henkeä ja Suomesta muutti pois 7 183 henkeä. Maahanmuuttoja oli 437 enemmän ja maastamuuttoja 2 636 vähemmän kuin edellisvuoden tammi–elokuussa. Suomen kansalaisia maahanmuuttajista oli 5 900 ja maastamuuttajista 4 650 henkeä.

Kuntien välisiä muuttoja kertyi tammi-elokuun aikana 203 861. Elokuussa muuttoja selittävät osittain opiskelijoiden liikkeet. Edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna kuntien väliset muutot kasvoivat 4 050 muutolla, kertoo Tilastokeskus.