Seurakunnan lahjakeräys jatkuu

0

Paimion seurakunnan diakoniatyö käynnisti keväällä Kaverilahja lapselle -keräyksen. Idea keräykseen tuli sosionomiopiskelija Jonna Kimarilta ja keräys oli menestys, sillä lahjoja tuli valtava määrä.

– Monelle perheelle lasten kaverisynttäreille tarvittavat lahjat ovat kuluerä, mikä saattaa olla este synttäreille osallistumiselle. Synttäreitä voi olla useita kuukaudessa ja lahjojen ostaminen voi tehdä merkittävän loven arjen menoihin. Lahjan puuttuessa lapsi ei pääse osallistumaan synttäreille, joka taas lisää lasten eriarvoisuutta ja altistaa kiusaamiselle ja syrjinnälle, Paimion seurakunnan diakoni Saara Kerola kertoo.

Seurakunta on jakanut lahjoja niitä anoneille ja myös laajentanut kohderyhmää.

– Jos on vähävarainen vanhempi tai isovanhempi, jolla ei ole varaa ostaa lahjaa, niin meiltä sitä on mahdollista anoa. Meihin voi ottaa yhteyttä ja selittää tilanteensa. Ei tarvitse olla asiakas, Kerola täsmentää.

Hyväksi havaittu lahjakeräys jatkuu edelleen.

– Keräys on koko ajan käynnissä, joten otamme maksimissaan 15 euron arvoisia lahjoja vastaan. Pyrimme pitämään mahdollisimman laajan ikäskaalan, joten teini-ikäisille toivottuja ovat lahjakortit esimerkiksi elokuviin. Ne ovat myös meille helpompia säilyttää, kun vievät vähän tilaa. Lahjoituksia on tullut laidasta laitaan kuten nukkeja, askarteluvälinesettejä tai piirustusvälineitä.