Uusi leikkipuisto valmistumassa Hanhentien viereen

0
Hanhentien läheisyyteen on valmistumassa uusi, maaseututeemainen leikkipuisto.

Paimioon Hanhentien varteen on valmistumassa uusi leikkipaikka. Tässä vaiheessa Hanhenpuistoksi kutsuttava uusi leikkipuisto korvaa reilun sadan metrin päässä Pyytien varrella olleen leikkipaikan.

Viheraluemestari Kaisa Salosen mukaan Pyytien leikkipaikka on perustettu aikoinaan rinteeseen. Leikkipaikan kunnostaminen olisi edellyttänyt maansiirtotöitä. Siksi leikkipuisto oli järkevä siirtää Hanhentien varteen, jossa oli valmiina pienehkö, käyttämätön pelialue.

Uudesta leikkipaikasta tulee Salosen mukaan maaseututeemainen. Leikkipuistoon on tulossa muun muassa traktoriliuku, eläinaiheisia jousikeinuja, keinut ja hiekkalaatikko. Vanhemmille lapsille tulee kiipeilyseinää muistuttava kiipeilykuutio.

Leikkivälineitä valitessa on Salosen mukaan mietitty monipuolisuutta.

– Meillä Paimiossa on useammalla leikkipaikalla erään toimittajan väline, jossa voi roikkua, kiivetä verkkoa pitkin ja laskea liukua. Kun aloimme kunnostaa yhtä leikkipuistoa, kaksi pikkutyttöä tuli juosten paikalle, että älkää enää laittako sitä samaa välinettä. Se on niin monessa paikassa, Salonen nauraa.

– Siinä välineessä on hyvä hinta ja laatu -suhde, mutta pitää yrittää kuunnella myös käyttäjien eli lasten toiveita, hän jatkaa.

Kärppätien puisto purkulistallaPaimiossa pyritään Salosen mukaan uudistamaan 1-2 leikkipaikkaa vuodessa. Hanhenpuiston lisäksi kunnostuslistalla on tänä vuonna Puistotien leikkipuisto, jonne on tulossa kokonaan uudet leikkivälineet. Puistotien leikkipaikan remontti käynnistyy heti, kun Hanhenpuistossa saadaan työt valmiiksi, luultavammin syyskuun lopussa.

Kaikkiaan Paimiossa on Salosen mukaan 20 leikkipuistoa, joista tänä vuonna puretaan yksi, todennäköisesti Kärppätien leikkipuisto.

– Olemme purkaneet joitakin huonokuntoisia leikkipaikkoja sellaisilta alueilta, jossa on ollut monta leikkipuistoa lähekkäin, Salonen perustelee.

Kärppätien puisto sijaitsee lähellä Puistotien leikkipaikkaa. Kärppätien leikkipuiston lähellä on myös muita leikkipaikkoja, joita aiotaan kunnostaa tulevina vuosina.

Lisäksi Jokipuiston pohjoisosaan on tehty suuren leikkimaailman yleissuunnitelma. Sen rakentamisesta ei ole kuitenkaan Salosen mukaan tehty lopullista päätöstä. Leikkimaailman toteuttaminen on kallis investointi, joka todennäköisesti toteutetaan pala kerrallaan.

Yleissuunnitelmassa alueelle on esitetty oleskelualueita, huvimajoja, pieni esitysalue, näköalatasanne, Pumptrack-alue, keinualueita, vaijeriliuku, liukumäkiä, kiipeilytelineet, monitoimikeskus ja vesipuro riippusiltoineen. Huoltorakennukseen tulisi varastotilaa, vesipiste, vessat ja kioskitila.