Vilho Aatolalle kaksi kartingin Suomen mestaruutta

0
Vilho Aatola palkintopallilla IAME Series Finland -sarjan päätteeksi. Kuvassa myös hopealle ajanut Otto Sakala.

Paimion South West Kartingia edustava turkulainen Vilho Aatola , 12, on voittanut Suomen juniorimestaruuden AKK:n Mini60-luokassa. Mestaruus varmistui viime viikonloppuna Lahdessa Valtteri Bottas Racepark -radalla. Viikkoa aiemmin Aatola varmisti myös toisen kansallisen kartingin Suomen mestaruuden IAME Series Finland -sarjassa Honkajoella.

– Kauden alussa olimme asettaneet tiimin kanssa tavoitteeksi kisata Suomen mestaruudesta Mini-luokissa ja tavoitteet saavutettiin, Aatola toteaa.

AKK Motorsport ry:n alainen Suomen mestaruus on arvokkain Suomessa jaettava titteli. Sarjassa ajetaan neljässä eri luokassa, joista nuorimmat ajavat Mini60-sarjaa.

– Monelle kuljettajalle SM-kulta on tavoittelemisen arvoinen meriitti ansioluetteloon. Tänä vuonna sitä tavoitteli yhteensä 111 kuljettajaa eri sarjoissa, kertoo AKK:n kartingin lajipäällikkö Henri Karjalainen .

Aatola on harrastanut kartingia nyt neljän kilpakauden ajan. Tekeminen on ollut nousujohteista ja jokaiselle kaudelle on asetettu aina uusi tavoite. Vuosi 2021 on Aatolalle viimeinen kausi niin sanotulla pikkurungolla. Tämä lisäksi Aatola ajoi Rotax-moottorilla myös kansallista Rotax Max Challenge Finland -sarjaa, jossa hän sijoittui kolmanneksi.

Ensi kausi tuo mukanaan niin isomman auton kuin tehokkaamman moottorin. Päätavoitteena on luultavasti saada hyvä kausi alle uudessa OK Junior -luokassa Suomen mestaruussarjassa sekä kansainvälistä ajokokemusta. Tavoitteena on myös päästä mukaan AKK:n Flying Finn Academy -valmennusryhmään, joka on suomalaisen autourheilun nuorisomaajoukkue. Flying Finn Academyn valmennusohjelmaan ovat kuuluneet muun muassa Kimi Räikkönen , Valtteri Bottas , Esapekka Lappi ja Teemu Suninen .