Arolalle ja Dambelle erikoispitkän SM-kultaa

0
Topias Arola päätti kautensa SM-kultamitaliin.

Paimion Rastin Topias Arola päätti menestyksekkään kautensa SM-kultaan, kun erikoispitkän matkan mestaruudet ratkottiin sunnuntaina Tampereella. H20-sarjan ykkössija irtosi lopulta selvällä erolla, sillä hopeamitalisti, IF Brahen Emil Jansson , taipui 20,7 kilometrin yhteislähtökisassa lähes viisi minuuttia.

– Lähdin matkaan aika reippaasti, kun tuntui niin hyvältä. Ensimmäisiltä hajontaperhoslenkeiltä lähtien olin yksin käytännössä koko loppumatkan. Suunnistus sujui varsin hyvin. Loppulenkki oli todellista taistelua väsymystä ja kramppeja vastaan, summasi Arola runsaan kahden tunnin rypistystä.

Kuluneen kauden lisäksi Arolalla päättyivät juniorivuodet. Ensi vuonna odottavat pääsarjan entistä kovemmat haasteet.

Erikoispitkä tuntuu Arolalle sopivan, sillä SM-kulta oli tällä matkalla jo kolmas perättäinen. Kaikkiaan hän kääri juniorivuosilta kasaan peräti 11 henkilökohtaista SM-kultaa ja kasan muita mitaleja.

Väätäjällä vaikeaa, Dambe loisti


Milja Väätäjällä ei ollut paras päivänsä, mutta hän kuitenkin pinnisteli D20-sarjan kisassa kuudenneksi. Fyysisesti kulku oli suhteellisen kohdillaan, mutta matkalle sattui pari jättimäistä virhettä ja useita pienempiä.

Naisten nuorin seniorisarja D35 oli tälläkin kertaa Inga Damben heiniä. Hän oli 11,9 kilometrin kilpailussa täysin ylivoimainen, sillä voittomarginaali oli peräti runsaat kahdeksan minuuttia. Tällä kaudella SM-kulta oli Dambelle kolmas.

Seniorimiesten puolella Pasi Ikonen otti päivän kolmannen PR-mitalin suunnistamalla hienosti H40-sarjan SM-hopeaa. Kymppikärkeen ylsi lisäksi Paula Savolainen (D55, 10:s).