Haka hallitsi, mutta PKS korjasi pääpotin. Haka–PKS 2–3 (vl.)

0
Haka-maalivahti Juho Santasen katse on tiukasti kiekossa.

PAIMIO

– Hallilla oli pitkästä aikaa paljon väkeä ja todella mahtava tunnelma. Ääntä riitti, mikä oli varmasti mieluisaa kummankin joukkueen pelaajille, iloitsi Paimion Kiekkoseuran valmentaja Pekka Raunio Paimion lauantaisen paikallisderbyn jälkitunnelmissa.

Hakan isännöimän ottelun yleisömäärä oli 197 katsojaa. Heistä jokainen sai hyvän vastineen maksamalleen muutaman euron suuruiselle pääsylipulle.

– Minulla on sellainen tunne, että nämä kaksi paimiolaisjoukkuetta tulevat ottamaan toisistaan mittaa vielä monen vuoden ajan. Jos niin käy, se olisi todella hieno juttu sekä pelaajien, yleisön että paimiolaisen jääkiekon kannalta, Raunio jatkoi.

Maalivahdit huippuvireessä

Raunio iloitsi paitsi tunnelmasta myös kahdesta sarjapisteestä, jotka kilahtivat äärimmäisen tiukan paikallistaiston myötä PKS:n laariin. Hakan oli tyytyminen yhteen pisteeseen, mikä ei joukkuetta tietenkään ilahduttanut. Etenkään siksi, koska tappio oli äärimmäisen niukka: PKS onnistui tekemään jatkoajan jälkeisessä rankkarikisassa yhden maalin enemmän kuin Haka.

Kiekkokauden erinomaisesti aloittaneen Paimion Hakan valmentaja Jari Saaristo kiteytti ottelun kulun toteamalle oman joukkueensa osalta, että ”maalintekopaikoista ei saatu sisään”.

– Ottelun alku oli tasaväkistä pelaamista, mutta ottelun edetessä pelin hallinta siirtyi koko ajan enemmän Hakalle. Meidän olisi pitänyt kyetä tekemään yksi maali enemmän, mutta se ei tällä kertaa onnistunut. Ja niin mentiin rankkarikisaan, Saaristo totesi.

Ottelupöytäkirja vahvistaa Saariston näkemyksen Hakan aktiivisemmasta roolista kaukalossa. PKS-maalivahti Lasse Lehto joutui venymään torjuntaan 45 kertaa. Hakan maalia vartioineelle Juho Santaselle torjuntoja kertyi 34. Lukuihin sisältyvät jatkoaikatorjunnat, joita Lehdolla oli kuusi ja Santasella pyöreä nolla.

Molemmat maalivahdit pelasivat erinomaisen ottelun.

PKS-paletti ei mennyt sekaisin

Pekka Raunio myöntää, että Haka sai aikaiseksi enemmän vaarallisia tilanteita.

– Alku oli kuitenkin tasainen, eikä PKS-paletti mennyt missään kohtaa sekaisin. Vaikka Haka sai pitkiä pyörityksiä, pojat osoittivat, ettei selkäranka nitkahda tiukassakaan paikassa.

Ottelun ratkaisijaksi Raunio näkee paitsi päätöserän tasoitusmaalin ja voittolaukaus-maalin tehneen Benjamin Roozbehanin myös 2-1 kavennusmaalin päätöserän puolenvälin jälkeen taituroineen Tuomas Alavan .

– Tahtomaali mahtavan taistelun jälkeen, valmentaja Raunio luonnehtii.

Hakan tehokkain oli Sakari Salminen , joka teki 1-0 avausmaalin toisen erän loppupuolella ja oli toisena syöttäjänä Henri Rädyn tekemässä 2-0 johtomaalissa, joka syntyi ajassa 44:46.

Haka kakkosena, PKS seitsemäntenä

Paimion Haka jatkaa sarjakakkosena II-divisioonan kuutoslohkossa. Jokaisesta pelaamastaan viidestä ottelusta Haka on kyennyt nappaamaan vähintäänkin yhden sarjapisteen.

PKS on yhdeksän joukkueen lohkossa nyt sijalla seitsemän. PKS:n saldona on viisi sarjapistettä. Taulukossa lähimpänä yläpuolella on kolme 6 pisteen joukkuetta ja yksi 7 pisteen joukkue, joten PKS on vahvasti mukana kuvioissa.

Sarjakärjen muodostavat Naantalin VG-62 ja Paimion Haka, joista VG on ehtinyt saalistaa peräti 14 paunaa ja Hakakin mukavat 12 pistettä.

Paimion Haka kohtaa torstaina 14. lokakuuta Chiefsin vierasottelussa Turun Kupittaan hallissa ja siitä runsaan viikon kuluttua, perjantaina 22. lokakuuta VG-62:n kärkikamppailussa Naantalin Kuparivuorella.

Hakan seuraava kotiottelu on lauantaina 23. lokakuuta, jolloin Haka kohtaa Paimion OP-Areenalla Raision RNK Hocin kello 18.00 alkavassa iltaottelussa.

Paimion Kiekkoseura pelaa seuraavan ottelunsa kotijäällä ensi lauantaina 16. lokakuuta. Silloin vastustajaksi kello 17.30 alkavaan iltaotteluun saapuu Kuparikiekko Harjavallasta.

Sen jälkeen PKS kohtaa 23.10 LaJy:n Laitilassa.

Kotijäällään PKS pelaa taas sunnuntaina 24. lokakuuta vastustajanaan Lauttakylän Luja. Kyseinen kotiottelu alkaa kello 15.00.