Jokipuiston skeittialue valmistuu marraskuussa

0
Skeittipaikan suunnittelija on maisema-arkkitehti Janne Saario, joka on skeitannut lähes koko ikänsä.

PAIMIO

Paimion Jokipuistoon rakennetaan parhaillaan skeittiparkkia, jonka pitäisi valmistua vielä tämän vuoden puolella.

– Projektinimi oli jossain vaiheessa PaiSke eli Paimion skeitti, mutta papereissa se on nimellä skeittiparkki. Toisaalta nimi ei kerro koko totuutta, sillä valmistuttuaan aluetta voi käyttää muun muassa scootti-, BMX- tai skeittiharrastajat, Paimion kaupungin tekninen johtaja Juha Saarinen täsmentää.

Aivan Paimiontien sillan kupeessa sijaitsevasta rakennustyömaasta saattaa jo erottaa, millaisia muotoja alueelle on tulossa.

– Itse skeittipaikka on noin 860 neliötä. Muotoja on paljon ja laidoille tulee graniitista tehtyjä tasoja sekä muutamia kiinteitä laitteita.

Työt alkoivat vasta syyskuussa, koska Aluehallintovirastolta saatu, veikkausvoittovaroista myönnetty liikuntapaikkarakentamisen valtionavustuksen päätös viivästytti töiden aloittamista.

– Urakkahinta on 180 800 euroa ja avustuksen osuus on 72 000 euroa.

Viivästyksestä huolimatta valmista pitäisi olla marraskuun lopussa.

– Riippuu aika paljon säästäkin. Viimeistelyt voivat jäädä keväälle, kuten esimerkiksi pinnoite, mutta asfalttipinta siihen saadaan kuitenkin tänä vuonna, Saarinen lupaa.

Pinnoite on vastaavaa kuin tenniskentissäkin, mutta kovempaa.

– Käsittääkseni tällaista pinnoitetta ei ole ihan joka skeittialueella.

Suunnittelijana skeittaajaPaimiossa oli aikaisemmin skeittiramppi, joka jouduttiin purkamaan vaurioiden ja alueelle suunnitellun rakennuksen vuoksi. Viime vuonna kaikki valtuustoryhmät tekivät aloitteen uuden rampin rakentamisesta. Ensiarvoisen tärkeäksi koettiin rampin käyttäjien kuuleminen skeittiparkin suunnittelussa.

– Tekniset palvelut ja vapaa-aikapalvelut järjestivät viime vuoden marraskuussa kyselyn, jossa tiedusteltiin paikallisten lasten ja nuorten mielipiteitä skeittipaikan rakentamiseen ja muun muassa sijaintiin. Urheilupuisto oli toinen vaihtoehto, mutta Jokipuisto sai eniten ääniä.

Alueen on suunnitellut skeittaaja ja maisema-arkkitehti Janne Saario .

– Hän on yksi harvoista suomalaisista skeittipuistosuunnittelijoista, joten uskoisin tämän tyydyttävän käyttäjiä, Saarinen avaa.

Myös kunnon valaistusta on toivottu.

– Valaistusta on tulossa kummallekin puolelle kolmen tolpan verran, mutta lisävaloja on mahdollista asentaa vielä myöhemminkin.

Skeittialue haluttiin sijoittaa Jokipuistossa hieman syrjemmäksi, jotta kerrostalojen asukkaat eivät häiriintyisi käytön äänistä. Saarisen suurin huoli on kuitenkin ilkivalta.

– Onko tämä liian syrjässä, sen näyttää aika. Ilkivaltaa on alueella ollut ja siitä on oltu meihin paljon yhteydessä.

Tekninen johtaja näkee tarpeelliseksi tehdä alueelle myös säännöt.

– Alueella on kaiken ikäisiä harrastajia ja varmasti paljon vauhtia, joten säännöt on tehtävä turvallisuussyistä. Alue on tarkoitettu ensisijaisesti palvelemaan montaa eri harrastusta tai lajia, joten kaikki ovat tietysti tervetulleita.