Komea päätös pitkälle tanssiurakalle – Paimion lukion vanhat saivat vihdoin tanssia yleisölle

0
Maria Salmen ja Aleksi Kallion tyylinäyte Cicapossa.

Helpotus oli aistittavissa monen Paimion lukion abiturientin kasvoilla, kun parien esittelymarssi asteltiin liikkeelle torstaina koulukeskuksen 1-salissa. Osa helpotuksen tunteesta saattoi liittyä siihen, että kyseessä oli jo illan toinen perheille ja tuttaville suunnattu näytös, joskin suurin osa vapautuneesta tunnelmasta liittyi varmasti siihen, että vanhoja päästiin ylipäänsä tanssimaan vihdoin.

Kyseinen Paimion lukion vuosikerta oli nimittäin valmistaunut tansseihin jo lähes vuoden.

– Viime syksynä aloitimme harjoittelemaan helmikuuta varten, mutta sitten treenit katkesivat koronatilanteen heikennyttyä. Totta kai tilanne harmitti, mutta onneksi pääsimme sentään nyt tanssimaan, iloitsi Maria Salmi.

Mona Himanen ja Sami Mäkilä tervehtivät yleisöä Lambeth Walkin päätteeksi.

Salmen tanssipari Aleksi Kallio muistutti samalla, että varsinaisia lisätreenejä pitkäksi venähtänyt valmistautumisjakso ei merkittävästi tuonut mukanaan.

– Kävimme tanssit läpi muutaman kerran vielä tänä syksynä, mutta ei mitään sen suurempaa. Tanssit olivat hyvin vielä muistissa, sen kuin hieman kertasi asioita, hän tuumi.

Rokki hymyilytti

Avausmarssin jälkeen Paimion lukion vanhat tarttuivat ryhdikkäästi tangoon, ja kolmantena vuorossa olikin hymyt tanssijoiden sekä yleisön suunpieliin nostanut rokki.

– Rokki on varmaan hauskin tanssi esitettäväksi, ja taas toisaalta humppa on todella haastava. Humpan rytmissä pysyminen ei ole helppoa, Salmi naurahti.

Tango taipui komeasti Paimion lukion vanhojentansseissa.
Maria Salmi ja Aleksi Kallio olivat tyytyväisiä, että jo liki vuosi sitten alkanut projekti vanhojentansseista saatiin vihdoin maaliin.

Viime vuosina yhä tavallisemmaksi on tullut, että jossain vaiheessa tansseja nähdään vanhojen oma sovitus.

Tällä kertaa oma tanssi sisälsi eri musiikin tyylilajeja rap-musiikista taattuun diskojytään, joita ryyditettiin välillä akrobaattisillakin tanssisuorituksilla.

– Lantio ja takamus saavat ainakin liikettä. Se luvataan, Salmi ja Kallio hymyilivät ennen tanssiurakan alkua.

Osa alueen lukioista siirsi vanhojentanssit helmikuulta elokuulle, mutta Paimiossa tansseja päätettiin siirtää suosiolla syksyn kirjoitusten yli lokakuun alkuun. Se oli myös abien mielestä oikea ratkaisu.

– Ehdottomasti, sai keskittyä rauhassa kirjoituksiin ja nyt puolestaan tansseihin. Oikein hyvä, Aleksi Kallio tuumi.

Vanhojen oma tanssi nähtiin noin esityksen puolivälissä.