Marica Laaksonen avaa uuden ravintolan Paimioon – Hakkisherkun tiloihin Sauvoon etsitään jatkajaa

0
Tessa ja Marica Laaksonen toivovat, että Hakkisherkun asiakkaat löytävät myös Paimioon. Hakkisherkku on auki vielä lokakuussa.

Hakkisherkkua ja tilausravintola Kaimalan Karhulampea pyörittävä Marica Laaksonen on saanut tänä syksynä huomata puskaradion voiman. Virallisesti hänen uusimmista yrityskuvioistaan ei ole kerrottu vielä missään, mutta silti moni tuntuu niistä tietävän.

Huhut pitävät paikkansa. Laaksonen perustaa uuden kahvila-ravintolan Paimioon entisen Mäenpään grillin tiloihin. Samalla Sauvossa vuodesta 2009 asti toiminut kahvila ja lounasravintola Hakkisherkku sulkee ovensa.

– Mietimme ja laskimme tyttäreni Tessan kanssa, mitä teemme Hakkisherkun suhteen. Se oli hirveän vaikea päätös, mutta tulimme siihen tulokseen, etteivät resurssit millään riitä kolmeen paikkaan, Laaksonen perustelee.

Remontti menossaUuden ravintolan perustaminen ei ollut Laaksosella suunnitelmissa, vaan hän niin sanotusti tarttui tilaisuuteen. Tiloissa toiminut Femme sulki ovensa elokuun lopussa.

– Meihin otettiin yhteyttä ja kävimme katsomassa paikkaa. Tartuin tilaisuuteen, koska minulla on vielä halua kokeilla ja kehittää uutta. Olen kotoisin Paimiosta, joten ympäristö on tuttu.

Tarkkasilmäisimmät ovat huomanneet, että paikan edessä on pyörinyt viime viikkoina jos jonkinnäköistä autoa. Laaksonen kiittelee uutta vuokranantajaansa, joka on lähtenyt innolla uudistamaan tiloja. Ennen uuden kahvila-ravintolan avaamista sisätiloissa tehdään remonttia.

Laaksonen ei halua vielä paljastaa kovin yksityiskohtaisesti suunnitelmiaan, mutta kertoo, että paikasta on tulossa kahvila- ja bistro-tyylinen ravintola, jossa on tarjolla lounaan lisäksi monenlaisia ruokavaihtoehtoja. Yrittäjän päivät pitenevät, sillä Paimioon avattava ravintola on auki myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tarvetta on myös uusille keikkatyöntekijöille.

Paimiossa uutiset on otettu ilolla vastaan, sillä kaupungissa ei ole tällä hetkellä paikkaa, jossa ihmiset voisivat istuskella iltaisin hyvän ruuan ääressä. Vuosien varrella sellaista on kyllä kokeiltu. Laaksonen ottaakin haasteen innolla vastaan.

– Olen aika monissa liemissä keitetty. Odotan tulevaa positiivisin mielin, mutta jalat maassa ja realistisin odotuksin, hän sanoo.

Uuden kahvila-ravintolan avajaispäivä ei ole vielä tiedossa. Laaksonen arvelee, että tilojen remontoinnissa menee ainakin marraskuulle.

”Muutamia kyselyjä tullut”Hakkisherkun asiakkaille Laaksosen lähtö Sauvosta on surullinen uutinen. Reilun kymmenen vuoden aikana kahvila-ravintolalle on muodostunut oma vakituinen asiakaskuntansa. Hakkisherkku on Laaksosen mukaan kuin iso, yhteinen olohuone.

– Tiettyyn aikaa tulevat aina tietyt ihmiset, ja jos ei jonakin päivänä joku tulekaan, niin sitten huolehditaan, missä hän mahtaa olla, hän kuvailee.

Ehkä lopettamisuutisen nopea leviäminenkin kielii eniten siitä, että paikka on koettu tärkeäksi.

– Rehellisesti sanottuna olen ollut todella yllättynyt siitä, miten paljon tämä on puhuttanut. Ihmiset ovat soittaneet, laittaneet viestiä ja tulleet kyselemään kautta rantain. Asiakkaita tulee ikävä, mutta onneksi emme ole häviämässä minnekään ja pitopalvelutoiminta jatkuu entisellään myös Paimiossa.

Laaksonen toivoo, että hänen tilalleen löytyisi yrittäjä, joka olisi innostunut jatkamaan ravintolatoimintaa Sauvossa. Hän uskoo, että uuden yrittäjän olisi helppo tulla, koska asiakaskunta on jo olemassa.

Vuokraisännän Jari Suomisen mukaan kiinnostuneilta yrittäjiltä on jo tullut muutamia kyselyjä, vaikka tiloja ei ole vielä ehditty mainostaa missään.

– Alustavia keskusteluja on käyty, mutta yhteydenotot eivät ole vielä johtaneet mihinkään lopputulokseen. Ensisijaisesti toivomme tilalle tietenkin Marica-kakkosta. Siinä on yrittäjille vähän haastetta, sillä Maricalla on täällä hyvä maine. Pitää olla tarkkana, ettei taso laske, Suominen naurahtaa.