Milloin Paimiossa menee 11 000 rikki? – Seuraavasta väkilukurajasta puuttuu vielä parikymmentä

0
Paimion väkiluku lähestyy 11 000:n rajaa kuukausi kuukaudelta. Myös Sauvossa on 3 000 asukkaan raja lähellä. Arkistokuva: Riitta Salmi.

Paimion väkiluku on tiiviisti kasvu-uralla, vaikka tahti on melko hidas. Tilastokeskuksen syyskuun ennakkoväkiluvut kertovat, että Paimiossa on 10 981 asukasta.

Vuodenvaihteesta kasvua on tullut noin puoli prosenttia. Se tarkoittaa lähes 60 uutta asukasta ja 11 000 rajan lähestymistä.

Viime vuoden syyskuuhun verrattuna lisäystä on 77 asukasta.

Paimion kasvu perustuu nykyisin kuntien väliseen muuttoliikkeeseen, eli siihen että muualta Suomesta muutetaan Paimioon. Väkiluvun kasvussa on mukana myös maahanmuuttoa, eli sitä että muualta muutetaan Suomeen ja Paimioon. Ilman näitä väestö pysyisi lähes samana kaupungissa, sillä Paimiossa kuolee lähes yhtä paljon kuin uusia asukkaita syntyy.

Sauvossa väkiluvun kasvu on poikkeuksellista Varsinais-Suomessa. Prosentin väenlisäys pienessä kunnassa on kova juttu.

Sauvon väkiluku oli syyskuun lopussa 2 980, ja siinä on 30 henkilön kasvu vuodenvaihteen lukuun.

Myös Sauvon kasvu perustuu pääasiassa kuntien väliseen muuttoliikkeeseen.

Kaarinan kasvuvauhti on Varsinais-Suomen kunnista vauhdikkainta asukaslukuun suhteutettuna. Tilastokeskuksen syyskuun ennakkoväkiluvut kertovat, että Kaarinassa on jo 35 361 asukasta.

Vuodenvaihteesta kasvua on ollut noin kaksi prosenttia. Tämä tarkoittaa lähes 700 uutta asukasta.

Väkiluvut tarkentuvat Paimion ja muiden kuntien osalta myöhemmin, kun osa tiedoista päivittyy rekisteriin viiveellä. Siksi kuukausittain julkaistavista luvuista puhutaan ennakkoväkilukuina.