Nihkeälläkin suorituksella 10:s peräkkäinen voitto – Laine ja Ojala jälleen PaiHan tehomiehinä

0
Mika Ojala palasi viime kaudeksi kasvattajaseuraansa ja oli mukana nostamassa PaiHaa Nelosesta Kolmoseen. Tulevaksi kaudeksi Ojala lähtee kehittämään valmennusosaamistaan Veikkausliigassa pelaavan SJK:n organisaatioon.

PaiHa–PIF 2 2–0 (1–0)

JALKAPALLO PaiHan miesten edustus kohtasi kauden kolmanneksi viimeisessä ottelussa lauantaina Pargas IF 2:n. Hakan osalta sarjan voitto oli ratkennut jo edellisessä ottelussa Eurajoella. Paraislaisten tähtäimessä on sarjan toinen sija ja paikka mahdollisen täydennysmenettelyn kautta ensi kauden Kolmosessa.

Molemmat joukkueet joutuivat lähtemään otteluun pahasti varamiehisinä. Hakalla sivussa oli avauskokoonpanon runkomiehistä muun muassa Leevi Sahlström, Juho Koivunen, Miikka Länsimies, Aatos Määttänen ja Lauri Kinnunen, sekä pitempään sivussa ollut Sebastian Fingerroos. Paraislaisilla suurin huomio oli Tampereella, kun PIF:n edustusjoukkue taisteli samana päivänä Ilves2:n vieraana noususta ykköseen. Tästä johtuen vieraat marssittivat kentälle hyvinkin junioripitoisen kokoonpanon.

Kotijoukkueen pelaamisessa ei suuria hienouksia tällä kertaa nähty. Harhasyöttöjä nähtiin paljon ja pelin alku oli molemmin puolin sekavaa. Haka pääsi kokeilemaan maalintekoa puolittaisista paikoista, mutta vedot suuntautuivat yli ja ohi paraislaisten maalin.

19 minuutin pelin jälkeen Hakan 16-vuotias Veeti Laine pääsi puolittain läpi ja vierasjoukkue joutui rikkomaan Lainetta aivan rangaistuspotkualueen rajalla. Seuranneesta vapaapotkusta PaiHa-kippari Mika Ojala laittoi pallon vuoren varmasti muurin yli vasempaan kulmaan ja tilanteeksi 1–0. Samoissa lukemissa mentiin myös tauolle.

Toisella puoliajalla tasaisempaa

Toisella puoliajalla pelin taso parantui ja erityisesti vierasjoukkue lähti pelaamaan rohkeammin myös hyökkäyssuuntaan. Jo jakson alussa Haka pääsi yrittämään maalientekoa läheltä, mutta vasta kolmannessa miesten ottelussa pelannut Piffenin maalivahti Liam Ranta-aho venyi näyttävään lähitorjuntaan.

Kertaalleen pallo kävi molemmissa päissä myös ylärimassa, mutta lopulta ratkaisu nähtiin 66 minuutin kohdalla. Jälleen kerran hienon pelin pelannut Casper Fingerroos riisti puhtaalla liukutaklauksella pallon vastustajalta, tiputti pelivälineen alaspäin Fredrik Kuokkaselle, jonka pitkä syöttö tavoitti Laineen.

Oikealta laidalta puolittain läpi päässyt Laine sijoitti pallo takatolpan kautta verkkoon ja lukemiksi 2–0, jotka jäivät myös loppuluvuiksi.

PaiHan päävalmentaja Petar Obradovic oli tyytyväinen voittoon.

– Nihkeä peli meiltä ja Paraisten nuori joukkue taisteli hienosti vastaan. Veetin kauden 12:s maali, Mikan kauden 9:s osuma ja Otto Viitakankaan kauden 7:s nollapelin ratkaisivat tämän pelin meille. Lisäksi saimme annettua omille nuorille pelaajille myös vastuuta, kertoi ”Obra” ottelun päätyttyä.

PaiHan kautta on jäljellä vielä kahden ottelun verran. Huomenna tiistaina Haka matkustaa Raumalle Pallo-Iirot 2:n vieraaksi, kausi päättyy 16.10. kotiotteluun Liedon Palloa vastaan.