PaiHa haki pisteet Raumalta

0

Pallo-Iirot/2–PaiHa 0–4 (0–1)

Edellisen kerran lauantaina pelannut PaiHan miesten edustus oli tositoimissa toisen kerran neljän päivän sisällä, kun tiistaina joukkue matkasi Raumalle. Kauden toiseksi viimeisessä pelissä Haka kohtasi sarjassa toiseksi nousseen Pallo-Iirojen reservijoukkueen.

Hakan kokoonpanossa nähtiin taas muutoksia, sillä poissa olivat muun muassa edellisessä pelissä avauskokoonpanossa olleet Waltteri Saaristo , Otso Milan , Eero Taipale ja Justus Peltoluhta . Paluun kokoonpanoon tekivät Leevi Sahlström , Miikka Länsimies ja Lauri Kinnunen , ja lisäksi vasta 16-vuotias Aaro Hällfors nousi ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon.

Vierasmatka vaikutti alkuun


Pitkä vierasmatka näkyi ottelun alussa vieraiden pelaamisessa. Ennen tiistaita raumalaiset olivat pelanneet kotikentällään koko kauden ilman tappioita ja tämä myös näkyi ottelun alussa kotijoukkueen itseluottamuksessa.

Pallo-Iirot sai rakennettua useita vaarallisia hyökkäyksiä, mutta Länsimiehen ja Leo Murron johtama puolustus piti kotijoukkueen poissa pahanteosta. Lopulta ensimmäisen jakson puolessa välissä Haka lähti rohkeammin prässäämään ylempää ja sai pelin hallintaansa. Muutamassa erikoistilanteessa vieraat pääsivät lähelle, mutta lopulta puolen tunnin kohdalla vieraat pääsivät johtoon.

Avausmaali syntyi jo useamman kerran kauden aikana toistuneella kaavalla; Veeti Lainetta rikottiin hyökkäyspäässä, Mika Ojala antoi vaarallisen vapaapotkun maalin edustalle ja Fredrik Kuokkanen laittoi pallon maaliin.

Jakson loppupuolella PaiHa pääsi vielä yrittämään muutamaan kertaan maalintekoa, lähimmäksi pääsi PaiHa-kapteeni Ojala, jonka vapaapotku osui ylärimaan. Tauolle mentiin 0–1-lukemissa.

Toisella jaksolla osat vaihtuivat


Jos ottelun alussa Iirot olivat valmiina ja PaiHa unessa, niin toisen jakson alussa osat vaihtuivat. PaiHa sai aloituksesta pallon, joka pelattiin oikealle laidalle ja Sahlström pääsi haastamaan Pallo-Iirojen puolustusta hyvällä menestyksellä.

Aivan rangaistuspotkualueen reunalta lähtenyt kova vasemman jalan laukaus muutti suuntaa kotijoukkueen puolustajasta ja päätyi maaliin. Vain viiden minuutin päästä edellisestä osumasta Laine antoi hyvän syöttöyhdistelmän päätteeksi läpisyötön ja Daniel Hörkkö pääsi läpiajoon kiertäen raumalaisten maalilla pelanneen PaiHa-kasvatti Jesper Pietilän . ”Danilla” olikin helppo työ sijoittaa peliväline tyhjään maaliin ja lukemiksi 0–3.

Runsaan tunnin pelaamisen jälkeen loppulukemat näkivät päivänvalon, kun Ojalan antaman kulmapotkun jälkeen vasta 16-vuotias Severi Seikkula syötti pallon reiluun 16 metriin ja Hörkkö viimeisteli illan toisen osumansa.

Kovista lukemista huolimatta kotijoukkue ei luovuttanut vaan taisteli täysillä loppuun asti. Kovin yritys kuitenkin lannistui, kun PaiHan Otto Viitakangas torjui kotijoukkueen rangaistuspotkun noin 10 minuuttia ennen loppua.

Obradovic tyytyväinen


Ottelun jälkeen Hakan päävalmentaja Petar Obradovic oli erittäin tyytyväinen toisen jakson suoritukseen ja nuorten pelaajien peliesitykseen.

PaiHa-kapteeni Ojala oli myös tyytyväinen omiensa suoritukseen.

– Olosuhteet ja ottelun ajankohta huomioiden tämä oli erittäin onnistunut vierasreissu Raumalle. Alku oli hermostunutta peliä, mutta saimme tehtyä tärkeän erikoistilannemaalin ja siten loistostartin toiselle jaksolle. Hienoja onnistumisia laajalla rintamalla ja erityisesti mieltä lämmitti nuorten jätkien (Hällfors ja Seikkula) onnistumiset, Ojala kertoi.

Haka otti 11. perättäisen voiton Nelosessa ja piste-ero sarjassa toisena oleviin raumalaisiin nousi jo 17 pisteeseen. PaiHan kauden päätös on edessä 16.10, kun sarjassa neljänneksi pudonnut Liedon Pallo saapuu vieraaksi Paimion Urheilupuistoon.