Paimion Halloween-polku auki lauantaina

0
Seela Vilen testasi polun varrelle tulevan zombien kynsiä.

PAIMIO Viime vuonna Paimion liikuntateko -palkinnon voittanut Halloween-polku tehdään toistamiseen samalla kaavalla.

Kriivarin koulun oppilaiden ja vanhempainyhdistyksen toteuttama Halloween-polku avataan lauantaina 30. lokakuuta. Teemapolku tehdään viime vuoden tapaan lyhyemmälle Rivonmäen reitille, eli niin sanotulle Oikopolulle. Jos polulle lähtee Syybyntien parkkipaikalta, matkaa kertyy reilun kilometrin verran.

Halloween-polun varrelle on tulossa monenlaisia toinen toistaan karmivampia rasteja. Kummitusten, kurpitsojen ja hämähäkkien lomaan laitetaan myös qr-koodeja, joista pääsee katsomaan Kriivarin koulun oppilaiden tekemiä Halloween-videoita.

Polku toteutettiin ensimmäisen kerran viime vuonna keskellä koronakriisiä. Tavoitteena oli tuoda iloa ja valoa vaikeaan syksyyn ja tarjota ihmisille koronaturvallista tekemistä luonnossa.

– Silloin perheet tekivät koristeita kotonaan ja kävivät itse ripustamassa niitä polun varteen, kun koronan vuoksi ei voitu kokoontua, muistelee Katja Tiittanen , joka toimi viime vuonna vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana.

Tänä vuonna koristeet tehtiin yhdistyksen talkoissa, joihin saapui sekä lapsia että aikuisia ideoimaan ja askartelemaan.

Polun koristeet ovat nähtävillä 9. marraskuuta asti. Vanhempainyhdistys pitää puffettia Syybyntien varressa olevalla Rivonmäen reitin parkkipaikalla maanantaina 1. marraskuuta klo 17.30–19.

Viime vuonna Halloween-polulla kävi satoja ihmisiä.

Halloween-polun ja Paimion Yrittäjien kanssa yhteistyössä toteutetun joulupolun ansiosta Kriivarin koulun vanhempainyhdistykselle myönnettiin Paimion Parhaat -gaalassa Vuoden 2020 liikuntateko -palkinto.

Janica Vilen