Paimion ilmaantuvuusluku maakunnan korkein – koronatartuntoja kouluista ja päiväkodeista

0

Koronatartuntatilanne on viime viikkoina pahentunut Paimiossa, jossa ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä maakunnan korkein. Ilmaantuvuusluku on THL:n mukaan tällä hetkellä 229, kun se oli viikko sitten 128. Koko Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuus on 100 000 asukasta kohti 122.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että Paimiossa todettiin viime viikolla 15 uutta koronatartuntaa. Sitä edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 11. Tälläkin viikolla on tullut ilmi tartuntatautivastaavan lääkärin Juhani Junnilan mukaan useita tartuntoja. Sauvossa koronatartuntatilanne on pysynyt rauhallisena.

Paimiossa koronalle on altistunut viime viikkojen aikana yli sata henkilöä.

– Tapauksia on ollut kouluissa, päiväkodeissa, iltapäiväkerhoissa ja lasten harrastetoiminnassa. Kaikissa tapauksissa tartuntalähde ei ole tiedossa, Junnila kertoo.

Tartunnanjäljitys on toiminut tehokkaasti, ja jatkotartuntoja on saatu rajoitettua. Perheensisäisiä jatkotartuntoja on todettu Junnilan mukaan paljon. Infektiot ovat selvästi yleisempiä rokottamattomilla, mutta joitakin tartuntoja on todettu myös kahden rokotteen saaneilla.

Junnila muistuttaa ihmisiä käyttämään maskia, huolehtimaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Flunssaoireisten on edelleen tärkeää hakeutua koronatestiin erityisesti silloin, jos ei ole saanut kahta koronarokotetta tai tietää altistuneensa koronalle. Flunssaisena ei saa mennä töihin tai kouluun, vaikka olisi saanut koronarokotteet.

Pahentuneesta koronatilanteesta huolimatta ei yleisötilaisuuksia ja harrastuksia tarvitse Junnilan mukaan vältellä silloin, kun on terve ja saanut täyden rokotesarjan.

– Olen vastaanotollakin kannustanut ihmisiä elämään normaalia elämää. Tässä on eletty jo niin pitkään eristyksissä, että siitäkin seuraa ongelmia. Yleisötilaisuuksiin voi ennä, jos on tuplarokotettu ja noudattaa maskisuosituksia.