Paimiossa kirjattiin viime viikolla 14 koronatartuntaa

0

Paimiossa kirjattiin viime viikolla yhteensä 14 uutta koronatartuntaa. Määrä on terveydenhoitaja Laura Antilan ja vs. johtavan lääkärin Samu Lumijärven mukaan saman suuntainen kuin kahtena aiempana viikkona.

– Vielä on liian aikaista sanoa, mihin suuntaan tartuntatilanne on menossa, koska alkaneen viikon tartunnat eivät ole tiedossa. Viikonloppuisin Paimiossa ei tehdä koronatestejä, Antila täsmentää.

Sauvossa ei uusia koronatartuntoja ole tullut tietoon.

Paimion kaupunki kertoi viime viikolla tiedotteessaan, että tapauksia on ollut kouluissa, päiväkodeissa, iltapäiväkerhoissa sekä lasten harrastetoiminnassa.

Sivistysjohtaja Jyrki Lumiainen vahvistaa, että kouluissa on ollut yksittäisiä tartuntoja. Hänellä ei ole tarkempaa tietoa, missä kouluissa tartuntoja on ollut tai paljonko oppilaita on asetettu karanteeniin.

– Jos luokassa on henkilö, jolla on koronatartunta, koko luokkaa ei automaattisesti aseteta karanteeniin, vaan tartunnanjäljittäjät selvittävät, ketkä ovat olleet tartunnan saaneen kanssa lähikontaktissa, Lumiainen selventää.

Myöskään opettajat eivät joudu enää karanteeniin, jos he ovat saaneet vähintään kaksi rokotetta.

Karanteeniin määrätyille oppilaille on pyritty mahdollisuuksien mukaan järjestämään etäopetusta.

– Tämän suhteen on ollut erilaisia toteuttamistapoja, ja se on vähän oppilaiden iästäkin kiinni, miten he pystyvät seuraamaan etäopetusta. Tavoitteena on, että karanteenissa olevien oppilaiden koulunkäynti jatkuisi mahdollisimman sujuvasti, Lumiainen selventää.