Paimiossa neljä koronatartuntaa viikossa

0
Kolmannet rokotukset ovat tärkeitä ikääntyneille, mutta niiden antaminen ei saa haitata 1. ja 2. rokotteen antamistahtia.

’KORONATILANNE Varsinais-Suomessa on todettu uusia koronatartuntoja kuluneen viikon aikana eniten Turussa, jossa uusia tapauksia on ollut 179. Paimioon viikon kuluessa on kirjattu neljä uutta tartuntaa, Sauvoon ei yhtään. Kaarinassa on tartuntoja ollut viikon aikana 14.

Koronatartuntojen kokonaismäärä Paimiossa oli THL:n lukujen perusteella torstaina iltapäivällä 327, Sauvossa 57 ja Kaarinassa 983.

Turussa tartuntojen kokonaismäärä on nyt 9504 ja koko maassa on 156 959 varmistettua koronatartuntaa. Torstaina uusia tapauksia kirjattiin kaikkiaan 673.

Koko Suomessa on tehohoidossa parhaillaan 33 potilasta. Erikoissairaanhoidossa potilaita on 88 ja perusterveydenhuollossa 85.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan rokotekattavuus on Suomessa tällä hetkellä 12 vuotta täyttäneillä ensimmäisen annoksen osalta 85,4 prosenttia. Molemmat rokotteet on ottanut 77,5 prosenttia.

Varsinais-Suomen osalta vastaavat luvut ovat 86,7 prosenttia ja 78,5 prosenttia. Paimiossa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 75,1 prosenttia ja toisen 70,3. Sauvossa luvut ovat 77,7 ja 72,6 %. Kaarinassa ensimmäinen annos on rokotettu 76,3 prosentille yli 12 vuotiaista ja toisen rokotteen on saanut 68,1 %.

Paimiossa on seuraava pop up- rokotustilaisuus heti maanantaina terveysasemalla kello 15-17.30 ja silloin kuka vain yli 12-vuotias voi hakea joko ensimmäisen tai toisen rokotteen. Myös kolmannen rokotteen saa, jos on taudin tai hoidon vuoksi voimakkaasti immuunipuutteinen. Toisesta rokoteannoksesta pitää olla kulunut vähintään kaksi kuukautta.