Paimiosta Bayerin toimitusjohtajaksi

0
Aada Sevón vietti tiistain Bayer Nordicin toimitusjohtajan paikalla.

PAIMIO

Paimiolaisella lukiolaisella Aada Sevónilla , 17, on ollut kiireinen syksy. Ylioppilaskirjoitusten lisäksi hän pääsi tiistaina lääkeyhtiö Bayerin toimitusjohtajan paikalle. Kyseessä oli Plan Internationalin #GirlsTakeover-tempaus, jossa johtajat eri puolilta maailmaa astuivat päiväksi syrjään ja nuoret naiset valtasivat heidän paikkansa.

– Seurasin viime vuoden tapahtumia ja näin, miten hienosta asiasta oli kyse. Viime keväänä päätin hakea mukaan, sillä minua kiinnostavat tasa-arvoasiat, Sevón kertoo.

Suomessa kuusi nuorta naista toimi johtotehtävissä muun muassa Sitrassa ja Duunitorilla. Nuoret saivat esittää toiveita paikastaan, mutta lopulliset päätökset teki järjestäjä.

– Pääsin Bayerille osittain sen vuoksi, että minulla on vahva englannin kielen taito, sillä päivä oli kokonaan englanniksi ja teemat vaikeita. Lähtökohtani oli, että tyttöjen on saatava luotettavaa tietoa myös seksuaali- ja lisääntymisterveydestä.

Päivä oli Sevónille jännittävä ja opettavainen.

– Aamu aloitettiin henkilöstökokouksella, sitten jatkettiin Bayer Nordicin kokouksella, jossa pidin puheen, sen jälkeen oli suomalais-saksalaisen kauppakamarin kokous ja päivä päättyi Bayerin kenialaisen vastuullisuuspäällikön kanssa, jossa puhuimme kansainvälisistä tavoitteista.

Ennen h-hetkeä nuorille annettiin esiintymiskoulutusta ja taustatietoa teemoista.

– Itselläni on teatteritaustaa, mikä on antanut aika paljon itsevarmuutta esiintymistilanteisiin, Sevón kertoo.

Vaikuttaminen kiinnostaa


Päivässä riittää Sevónilla pureskeltavaa vielä joksikin aikaa. Erityisesti mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa tuntui hyvältä.

– Keskustelu oli merkityksellistä, ja minulla oli olo, että minua todella kuunneltiin ja asioista välitettiin.

Lukion jälkeen Sevón suuntaa opiskelemaan maantiedettä.

– Siinä on monipuoliset vaihtoehdot ja voi toteuttaa tärkeitä arvoja ympäristöasioissa, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioissa. Mitä tulevaisuudessa teenkin, haluan, että työni on merkityksellistä ja sillä on vaikutus ympäröivään maailmaan.