Peimarin naiset nousivat Kolmoseen – “En voi olla kuin ylpeä”

0
Peimarin naiset ottivat ilon irti Jutta Vainion (pelinumero 22) iskemän 2-0-maalin jälkeen. Vainion maali sinetöi joukkueelle nousun Nelosesta Kolmoseen.

Peimari Utd – PiPS 2–0 (1–0)

Peimari Unitedin naisten edustusjoukkue pelaa ensi kaudella jalkapalloa naisten Kolmosessa. Asia varmistui lauantaina Sauvon Hakkispaanalla, kun joukkue otti tasaväkisessä kamppailussa 2–0-kotivoiton paikallisvastustaja Piikkiön Palloseurasta.

Ennen lauantain kamppailua oli jo selvää, että nousija ratkeaa Sauvossa. PiPS lähti kauden viimeiseen kamppailuun kahden pisteen etumatkalta Peimariin, joten kotijoukkueen ainoa mahdollisuus sarjaportaan kipuamiseen oli voittaa.

PiPSille nousuun puolestaan olisi riittänyt tasapelikin.

Peimari sai otteluun unelma-alun, kun Julia Huuhkan antama kulmapotku putosi suoraan PiPS-maalin takanurkkaan pelikellon tikittäessä vasta neljättä peliminuuttia. Avausmaalin jälkeen ottelu jatkui melko tasaväkisenä, joskin Peimarilla oli ennen puoliaikaa paremmat mahdollisuudet lisätä johtoaan kuin PiPSillä tasoittaa ottelu.

Työlle palkinto

Toisella puolikkaalla peli aaltoili molempiin päihin, mutta lopullinen ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Tuolloin Jutta Vainio nosti pelivälineen PiPS-maalia vartioineen Ella Heinosen, ja kotijuhlat alkoivat näyttää todennäköisiltä. Loppuvihellyksen jälkeen kentällä ilakoikin tyytyväinen kotijoukkue.

– Teimme sen. On vaikea kuvailla tuoreeltaan, miltä voitto tuntuu. Olen niin kiitollinen pelaajien ja koko joukkueen sekä seuran puolesta, tunnelmoi Peimarin portugalilainen päävalmentaja Milene Ramos.

Hän laskee nousun olleen nimenomaan työvoitto.

– Olemme tehneet kymmenen kuukautta yhdessä töitä nousu-unelman eteen ja nyt saimme palkinnon kovasta työmäärästä. En voi olla kuin ylpeä.

Peimarin otteet paranivat kauden edetessä, ja hiljalleen joukkue kiri kärkijoukkueiden kantaan alkusarjan päätöskierroksilla. Heinäkuun alussa startannut tappioton putki kesti lopulta kauden loppuun asti ja siivitti joukkueen nousuun.

– Tiesimme, että PiPS-ottelusta tulee äärimmäisen fyysinen kamppailu ja sitähän se oli. Kannustin pelaajia auttamaan toisiaan kentällä ja panostamaan teräviin vastahyökkäyksiin, kun mahdollisuus aukeaa, Ramos kertaa.

Ensi kaudella Peimari nousee siis sarjaporrasta ylemmäs Kolmoseen. Se tietää sitä, että kauden aikana pelataan Kolmosen tason paikalliskamppailut Paimion Hakaa vastaan sekä naisissa että miehissä.

– On selvää, että tarvitsemme lisää pelaajia ensi kaudeksi, mutta muuten jatkamme samaa hyvää työtä kuin tähänkin asti, Ramos päättää.