
– Biisilistalla ei ollut Suvi Teräsniskaa tai Anna Abreuta , Myllylä täsmentää.
Kahdesta karsinnasta finaaliin selvinnyt piikkiöläismies lauloi finaalissa Jari Sillanpään Oot täydellinen sekä Markku Aron Keskiyön aikaan.
Myllylä on laulanut karaokea kymmenkunta vuotta, mutta osallistui kilpailuihin ensimmäistä kertaa. Mitalisija oli jopa pienoinen yllätys.
– Muiden esityksiä kuunnellessa ajattelin, että voi tuomariparat, teillä on mahdoton homma. Kaikki osasivat laulaa hyvin.
Myllylä arvelee, että kappalevalinnat osuivat hänellä nappiin.
– Kappalevalinta on yllättävän tärkeä asia. Jos kappale ei sovi omalle äänelle, se voi pilata esityksen, vaikka olisi miten hyvä laulaja.
Kerran viikossa Toripubissa
Myllylällä on kokemusta laulamisesta muun muassa Liedon kuorosta. Sitä hän ei enää muista, missä lauloi ensimmäisen kerran karaokea. Hän jäi koukkuun karaoken monipuolisuuteen ja esiintymiseen.
– Lavalle mennessä saattaa jännittää, mutta kappaleen alkaessa tulee rauha ja laulu vie mukanaan. Se on kauhean vapauttava tunne, hän kuvailee.
Myllylä käy laulamassa tavallisesti kerran viikossa Kaarinan Toripubin karaokeilloissa. Hänen mukaansa paikalla on yleensä 10-15 laulajaa. Tunnelma on ystävällinen ja kaikille taputetaan, vaikka laulu ei kulkisikaan täydellisesti.
Toisin kuin valtaosa suomalaisista Myllylä ei koskaan laula humalassa.
– Saatan tilata ennen esitystä yhden ison tuopin olutta. Jos juon enemmän, laulamisesta ei tule mitään. Olen koko ajan vähän jäljessä, hän naurahtaa.
Ne, jotka ovat kuulleet karaokea vain laivan baarissa puolenyön jälkeen, eivät tiedä, miten hienolta se parhaimmillaan kuulostaa. Myllylältäkin on kysytty, miksi hän laulaa karaokea, kun hän osaa oikeasti laulaa.
– Vastaan, että ei tämä ole mikään lauluharjoitus. Karaokessa jokainen saa laulaa sillä äänellä ja taidolla, mitä on.
Saa soittaa, vaikkei osaisi
Karaokeharrastuksen lisäksi Myllylä tunnetaan piikkiöläisestä Fair Play Bandista, jonka jäseniä yhdistää jalkapallotausta.
Kun yhtye 15 vuotta sitten perustettiin, Fair Play (reilu peli) oli jalkapallossa isosti pinnalla. Jalkapallokentillä Fair Play tarkoittaa sitä, että heikommillekin pelaajille annetaan peliaikaa.
– Meidän bändissämme Fair Play on näkynyt siten, että kaikki ovat tervetulleita soittamaan, mutta ei sitä instrumenttia, mikä on ennestään itselleen tuttu. Esimerkiksi meidän kosketinsoittajamme on soittanut koko ikänsä rumpuja.
Parkinsonin tautia sairastava Myllylä kertoo nykyisin mielellään jakavansa bändin solistin paikan poikansa kanssa. Näin hän saa tarvitsemaansa lepoaikaa keikkaillan aikana.
– Pojasta on kasvanut jo mies ja vähintään kaksi kertaa taitavampi kuin isänsä. Jos keikkasetissä on 40 kappaletta, hän laulaa niistä jo reippaasti yli puolet.
Seuraavan kerran estradi kutsuu Myllylää jo tulevana viikonloppuna, jolloin ohjelmatoimisto Hakkivox järjestää Härmän kylpylässä SM-karaoken 30-vuotisjuhlakilpailun finaalit.