Sauvon kirjastotalo täyttää 16 vuotta

0
Sauvon kirjastotalolla vietetään lauantaina perheiden päivää.

SAUVO

Sauvon kirjastossa vietetään lauantaina 2. lokakuuta perheiden päivää. Lapsille luvassa on Mannerheimin Lastensuojeluliiton pomppulinna ja onnenpyörä sekä liikunnallinen satuhetki. Nuokkarilla on tapahtuman aikaan avoimet ovet ja nuoriso-ohjaaja on paikan päällä.

– Vietämme kirjastotalon päivää, sillä lokakuun alkupäivinä 16 vuotta sitten vietettiin talon avajaisia, Sauvon kirjastonjohtaja Päivi Inkinen kertoo.

Talon eteisestä löytyy myös runsaasti maksuttomia poistokirjoja.

–Olemme tehneet suursiivousta ja teemme sitä vieläkin. Nämä poistokirjat alkavat olemaan jo niin loppuun luettuja, etteivät ne kestäisi enää kirjaston käytössä. Kirjan elinkaari on lyhentynyt todella paljon. Voi olla, että ne tehdään nykyään huonommin kuin ennen.

Kirjastotalo on juhlistanut käyttövuosiaan joka vuosi jollakin tapahtumalla. Samalla se on virittänyt kirjaston aukioloajat talvikauteen.

– Näin pieneksi kunnaksi on harvinaista, että kirjasto on lauantaisin auki. Silloin paikalla käy usein vapaa-ajan asukkaita. Välillä on ruuhkaa ja sitten taas hiljaisempia kausia. Lukusaliinkin saa nyt tulla rauhassa lukemaan lehtiä, mutta maskisuositus on tietysti edelleen.

Lauantaina avautuu myös uusi taidenäyttely kirjaston Graniittisaliin.

– Entinen sauvolainen Sirkku Tukiainen on lokakuun näyttelyvieraana, Inkinen kertoo.