Sukselan kylälle luvassa tapahtumia tästä lähtien joka kuukausi

0
Aura ja Riina Tausa ohjasivat Sukselassa rentouttavan joogahetken.

PAIMIO Sukselan kyläyhdistys on päättänyt ilahduttaa kylänsä asukkaita kuukausittaisilla tapahtumilla.

Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin sunnuntaina 24. lokakuuta yhteistyössä EkoTeko -hankkeen kanssa. Se keräsi vanhalle Sukselan koululle kolmisenkymmentä osallistujaa.

Ohjelmallisessa iltapäivässä päästiin nauttimaan musiikillisesta improvisaatioteatterista ja satumaisesta joogahetkestä. Puffetissa myytiin kyläyhdistyksen leipomia herkkuja ja yhdistyksen omenamehua.

Kaarinalaisen Ykkösryhmän Pikku J -duo esitti kyläläisille vuorovaikutteista improvisaatioteatteria, jossa erityisesti lapset pääsivät vaikuttamaan esityksen kulkuun. Nina Erjossaaren eli Neiti Ö:n ja Valtteri Lipastin musiikkinumerot saivat hymyn huulille.

Joogatuokiosta vastasivat paimiolaiset Riina ja Aura Tausa . Äidin ja tyttären johdolla osallistujat pääsivät tutustumaan joogan lempeisiin liikkeisiin ja rauhoittavaan vaikutukseen lapsille suunnatun tarinan kautta.

Jatkoa luvassa– Meillä on tähän asti ollut muutama vuosittainen tapahtuma: maaseutumarkkinat, joulumarkkinat ja kevättalkoot. Nyt olemme suunnitelleet uusia tapahtumia niihin kuukausiin, joissa ei ole tähän asti ollut ohjelmaa, kertoo kyläyhdistyksen puheenjohtaja Perttu Immaisi .

Marraskuussa on luvassa lautapeli-ilta, 12. joulukuuta joulumarkkinat ja tammikuussa hapanjuurileivontakurssi. Tapahtumat keskittyvät vanhalle kyläkoululle, joka toimii yhdistyksen kotipesänä.

Tapahtumiin ovat tervetulleita paitsi oman kylän asukkaat myös kaikki muutkin kiinnostuneet.

Kaunista seutuaKyläyhdistyksen puheenjohtaja Perttu Immaisi on kotoisin Sukselan kylästä Immaisin maatilalta, joka on ollut suvun hallussa jo 300 vuotta.

– Kävin välillä opiskelemassa ja töissä Tampereella ja Helsingissä, mutta lopulta kyllästyin asumaan kerrostalossa. Huomasin olevani maalaispoika.

Tätä nykyä Immaisi asuu perheineen Sukselassa.

– Tämä on valtavan kaunista seutua, kun Paimionjoki virtaa tuossa vieressä. Ja kylän sijainti on hyvä, palvelut ja pääväylät ovat lähellä.

Sukselan sunnuntaisella tapahtumalla ja sitä seuraavilla tulevilla tapahtumilla toivotaan olevan vaikutusta kyläkulttuurin kestävyyteen. Kylähenki säilyy, kun kyläläiset tuntevat toisensa ja toimivat aktiivisesti yhteisen kylänsä puolesta.