Uuden kevytväylän linjausta esiteltiin kunnanhallituksessa

0

Sauvon-Kemiöntien varteen, kirkonkylältä Lautkankareelle, suunniteltu kevyen liikenteen väylä on edennyt aikataulussa. Suunnitelmat väylän linjauksesta esiteltiin yleisölle elo-syyskuun vaihteessa ja suunnittelutyö on tarkoitus saada valmiiksi joulukuun aikana.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan linjaus kulkee Lautkankaren risteyksestä Saustilantien risteykseen saakka Sauvon-Kemiöntien länsipuolella. Kemiöntien ylitykset tapahtuisivat kirkonkylän alueella.

Hanke sisältyy Turun kaupunkiseudun maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) kymmenvuotiseen sopimukseen ja hankeohjelmaan, ja se on kirjattu toteutettavaksi vuonna 2023.Hankkeen tämänhetkinen kustannusarvio Sauvon kunnan osalta on 445 000 euroa. Kustannukset tarkentuvat teknisen johtajan Jari Ukkosen mukaan hankkeen edetessä.