Viikonloppuna bongataan muuttolintuja

0
Liikkeellä on nyt runsaasti muun muassa sepelkyyhkyjä, rastaita, peippoja, järripeippoja ja vihervarpusia.

Tulevana viikonloppuna seurataan muuttolintuja BirdLifen EuroBirdwatch-tapahtumassa. Suomessa järjestetään viikonlopun aikana linturetkiä, muutonseurantaa ja muita tapahtumia, joihin kaikki linnusta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Euroopan suurimmalla lintutapahtumalla halutaan kiinnittää huomiota muuttolintuihin ja niiden muuttoreittien turvaamiseen.

Valtioiden rajoista välittämättä matkaa tekevät muuttolinnut kuvastavat hyvin kansainvälisen yhteistyön tärkeyttä lintujen suojelussa. BirdLifen tavoite on turvata linnuille tärkeiden elinympäristöjen säilyminen pesimäalueilla, muutonaikaisilla levähdyspaikoilla ja talvehtimisalueilla.

Suomesta suurin osa muuttolinnuista on jo lähtenyt, mutta lokakuun alku tarjoaa vielä paljon nähtävää. Liikkeellä on nyt runsaasti muun muassa sepelkyyhkyjä, rastaita, peippoja, järripeippoja ja vihervarpusia.

BirdLife Suomi kannustaa kaikkia lintuharrastajia tallentamaan viikonlopun lintuhavainnot Tiira-lintutietopalveluun (www.tiira.fi) sunnuntai-iltapäivän aikana. Havaittujen lintuyksilöiden määrä ilmoitetaan koko Euroopan kattavaa yhteenvetoa varten kustakin maasta, joten jokainen havainto kannattaa kirjata.